I kdyz na AP pripojim jen dva uzïvatele, nedosahnu vetsi rychlosti stahovani nez 300 kB/s a jeste se mi stahovani prerusuje (nekdy po minute, jindy treba az po hodine). Signal pri tom nevypadava - je stale kolem 33% a link kvality 40%. AP je na desce s VIA chipsetem, celeron 433, Mandrake 9.0. Kartu v AP jsem prohodil (zadna zmena). U klientu jsou XI626 a nejake Dlinky.
Nevite, kde hledat chybu?
Při 2 uivatelých je 300 kB/s vcelku normální rychlost, víc si od toho neslibuj. S vypadáváním spojení ti neporadím, chtělo by to nějakou hlubí analýzu, tipuju to na HostAP. To vypadne vechno, nebo nějaké pakety projdou?
Pokud mas kartu v AP modu, tak ani nevadi, ze je to VIA
300kbps je u wifi normalni. Prerusovani muze byt zpusobeno rusenim, pripadne ztratou synchronizace site, tezko obecne radit, doporucuji dokumentaci v wireless tools a hostapu na pochopeni jak to 802.11b vlastne funguje a pak ladit jednotlive parametry (neco je ve foru HostAP). Muzete se dostat realne na max 550kbps, kdyz mate vyladenou sit.
Vypadne to stylem, ze uplne spadne spojeni s AP (pakety nejdou zadne). Pritom sifnal i kvylita linky stale funguli (lita to realne), jenze nejde ani pinknout na AP. Pomuze znovupripojeni karty, nebo se to rozchodi po delsi dobe samo (radove minuty, driv ne). Spojeni pri pretahovani ovsem spadne (i FTP).
Puvodne jsem mel verzi hostap 2002-10-12 (udajne je problemova), pak jsem to zmenil (snad) na 2003-01-03. Jak poznam, ze se me to prehodilo? Spustil jsem klasicky make clean, make pci a make install_pci, ale v linuxu se vubec nevyznam, tak netusim, jestli se to prehralo - delal jsem to za chodu sitovky (neumim to vypnout). Ale zadny error to nehodilo, tak predpokladam, ze se to preinstalovalo.
Pozn: Cili pokud komunikuji pres AP, tak se prenosova rychlost snizuje na max cca 550kB/s? Co kdyz budu tahat z disku na AP? To by pak mohlo valit plnou rychlosti ne?
Nastavit fixne vykon jsem zkousel. Jde o to, ze spojeni jako takove se drzi, alespon podle vlan utilit (stale ukazuje signal i kvalitu linky), jen nelze pinkat apod. dokud se nerozpojim a znovu nepripojim. Muze to delat druhy PC s vireless kartou, ktery je zatim hned vedle APcka? Jeste by me zajimalo, kam se vepisuji skripty po spusteni? Do rc.local jsem vepsal (na konec) modprobe hostap_pci a dalsi nastavovaci prikazy jako iwconfig wlan0 channel X atd, ale vykona se jen prvni - aktivace karty. Nastaveni zustava defautni tj. jede to na kanale 3 s essid TEST. Pripadne kde bych tyhle prednastavene udaje mohl zmenit?