Mam antenu 2,4Ghz (nebola urcena na wifi ale davnejsie fachala na tej frekvencii) a 7m kabla RG58 a ako konektory pouzite Fka + Fkova spojka. S wifi som zaciatocnik, tak som v Netstubmeri pozeral na kvalitu signalu AP ktory je odo mna 300m a neviem zistit ktora hodnota to je! V SNR+ mi pise zväcsa 30 ,ale neviem coho, ci percent ci dB alebo coho, v grafe na Y osi pise RSSI, arbitrary units (lubovolne jednotky ???) a na X cas.
1.) V akych jednotkach mera NEtstumbler signal a aky nazov je tej veliciny, ktora ma mna zaujimat ?
2.) A v grafe mi robi dost casto (asi kazde dva cm) medzery (ide zeleny graf a zrazu 5mm medzera),co to je? bude to packet loss alebo co?
3.) Ak SNR+ je signal v % , tak preco mi Windows ukazuje 4 zelene dieliky z 5 a WLANMON (soft ku karte) Link quality:100 (aj 90)% a Signal Strenght:100% ???
Vdaka, prosim odpovedzete mi na vsetky otazky, lebo uz si neviem rady
25.08.2005 v 21:41
majklx
Newbie
Re: Signal a kvalita resp. ake jednotky pouziva Netstumbler
este som chcel povedat ze tie medzery aj tie vypdky zeleneho tercika na sedy v NetSt, nemoze to sposobovat to, ze vo WLANMONE (soft ku karte) mi behaju stlpce, ktore signalizuju ci sa nieco prijima a karta v Receive pise: od 1-6 (od 1 po 6,kedy jak) Kbps....niekedy napr 10s nie je nic (ziadny stlpec) a vtedy som si vsimol ze sa objavi medzera v grafe v NetSt,zeby to bolo toto (tie medzery v grafe)?
jenom žádnou vědu, wifi vyžaduje experiment. Pokud signál nesedí, tak je narušený způsob šíření (fresnel), jsou v signálu části z odrazů, pohybuje se něco mezi anténami atd. Jeden z koncových AP je rušen na stejném kanále nepravidelně zasahujícím klientem od jinud. Dá se najít spousta důvodů. Je třeba zkusit i jinou kartu - jiného výrobce.
Zohledněte přímou viditelnost a prostor mezi anténami.
A dobré kontakty u antén a kabeláže. Chce to propísknout měřákem na vodivost.