prevadzkujete nekdo uspesne xi626 under bsd?
eventulene radi by jste nekdo prevadzkoval wireless pod bsd?
ptam se, protoze momentalne nemam do ceho pichnut, tak
jsem si rikal, ze se na to treba muzem kuknu, event. spravit nieaky port a pripravit kucharku...
popravde, moc se mi nexe (znova) prerabat particie, takze
pokud nekdo mate zaujem o provoz wireless pod bsd, dajte mi vedet a ja jse na to mrknu.
Ahoj,
osobně se na BSD router už delší dobu chystám, stále to ale příliš nevychází časově ani "harwarově". Musím říct, že jsem úplný laik, jak v linuxu tak i v FreeBSD. Většinu základních znalostí mam od jiných ochotných znalců, takže touto formou jsem se postupně nějaké ty základy naučil (hehe, díky Mikulásovi za trpělivost :-)).
Myslím, že pokud by byl čas a chu?, nebyl by nějaký jednoduchý tutorial vůbec na škodu. Hezky krok po kroku, od samotné instalace, rozebrat práci s porty, až po nastavování složitějších věcí... Pěkně to sepsat výstižně, ale stručně, aby z toho nebyla zbytečně nepřehledná bichle.
Jsem tedy určitě pro příručku, nejlépe v jednostránkovém html nedo doc, aby to bylo snadno tisknutelné. Nabízím se klidně jako "betatester" , můžu poskytnout vlastní hodnocení z pohledu laika, věci které jsem nevěděl, na které jsem se musel ptát...
Jestli se něco zadaří, bude to super - je skvělé, když je kam nahlédnout (třeba po čase).
ok, udelej nejakou osnovu, co vsechno by tam melo byt, postupne do doplnime a pak se to rozepise. :-) Jinak az neco bude, mozna se najde i nejaky lokalizator/korektor... :-)
Tak co, dělá se už na něčem konkretním? Chtěl bych doplňovat (chystám se v brzké době na svou 2.instalaci), možná i korigovat, ale hlavně už instalovat a nastavovat podle návodu. :-)
Vždy? to nemusí být literární dílo, představoval bych si něco jako quick-install příručku v heslovitých bodech a hlavně příkladech k jednotlivým částem - např. výtažky řádků z rc.conf apod. V podstatě by to mohlo být takové faq, chronologicky seřazené od samotné instalace po konfiguraci něčeho, o čem ani v této chvíli netuším. :-) Čím kratší, tím lepší, romány nikdo číst nebude.
Nechci provokovat, ale líbilo by se mi to ve wordu , třeba kuli možnému vygenerování obsahu a rejstříku. Finální verze by se samozřejmě udělala v dalších formátech, třeba html, pdf nebo txt.
noo... takhle.. mne doma bsdcko fici.. dokonca sa mi ho podarilo vdaka niekomu z czfree.net rozbehnut na 11MBps..
skusim sa tento weekend na to kuknut, zinstallovat routerik znova a hadzat to paralerne do suboru ako kucharku...
tak by mohol teoreticky vzniknut aspon hruby nacrt - osnova..
potom sa to nieako obkecia...
jo a ten word... hehe... myslim, ze by sme mali brat ohlad na linuxakov.. minimalne na mna... ja nemam ani word, ani openoffice... ;o((
Aha,
no těch 11Mbps bylo určitě ode mě , tak se to nějak pokus dát dohromady. Já bych to pak podle toho zkusil, případně rozepsal a doplnil chybějící body nebo to, co mi pořád není jasné...