Ahoj
Lidičky po té co jsem uveřejnil test QuatroQuad anteny a videl jsem vaše ohlasy a byl jsem odkazy v nich silně inspirován, zkusím tedy tvorbu antén následujících typů:
Plechovka od párků průměr 85 mm, pak co to udělá s trychtýřem,baby yagi 13 cm velkou, obal od juice 1,5 l místo krabicového mléka a snad i yaginu 15cti dílnou.
Jediné co mi chybí jsou konektory, takže budu experimentovat, zkusím BNC ze stare site coax 50 ohn, uz sem si jím nastavil pigtail o cca 1,2 metru a při bouři rychle odpojuji stroj
Kdyby jste někdo měl možnost a dodat mi konektory, byl bych vděčen.
Výsledkem těchto pokusů má být zprovoznění nodu PetCC na Beránku směr MAP02.
Testy samozřejmě zveřejním, jen ta originál antena na porovnání chybí, ale guli jednu má, doufám, že mi ji zapujčí.
Ahoj lidičky, anten jsme vytobily dost, 1*všesměr,2*plech,1*Yagi
Jen na všesměr nemám konektor, jinak na ¨MAP 02 sem se nedostal, někdo září dost nešikovně a celé naše okolí je zahlceno a ani si neškrtnem.
Ty plechovky samozřejmě budu kombinovat s Yaginou a sítem satelitním, takže jsme zatím nic kloudnýho z toho nedostaly
Ahoj Oldfrogu,
koukal sem se na mapu a ty seš na kopci, je na tebe vydět z daleka?
ja jenom, že nemám kde zkoušet antény co sem udělal počínaje všesměrovkou, konče Yaginou s plechovkou, chce to dlouhy lan pole tak 2-4 km s přímou viditelností, na map02 je to lichý, je v dolíku
Seton