polakovamartina
Newbie
|
To: Laxxman |
Příspěvek č. 7 |
Tak právě toho se to týká. Nechci dělat žádné zbytečné schůze, potravdě jsem jejich odpůrce, tak místo toho zavádím metodu MS Project Server - Web Acces. Při řízení 300 a více lidí, kterých se IT projekt týká, je takřka nebožné pracovat jinak.
Ale o co se mi jedná, jde hlavně o problematiku instalace, cituji přímo z mé diplomové práce:
Problémy, pády aplikace
V některých případech se může stát, že aplikace provede neplatnou operaci a ukončí se zaviněním chyby kódu v samotné aplikaci, jejím doplňku, popř. nadstavbě. Vzniklá situace se ohlásí dialogovým oknem s popisem dané chyby. Oproti podobným chybám vznikajících v aplikacích Microsoft Office XP není MS Project schopen po pádu obnovit i neuložené dokumenty z paměti počítače, proto při takto vzniklém problému přicházíme o neuloženou práci.
Vyskytne-li se chyba, doporučuje se aplikaci restartovat a odeslat informaci do společnosti Microsoft pro možnou analýzu oprav a dalšího zapracování do balíčku Service Pack. Nejčastěji se tato problematika vyskytovala u produktu MS Project Standard 2002 a Professional, zatímco u verzí MS Project Sever 2002 se tato chyba nevyskytla.
Dalším problémem, který se vyskytl při samotné instalaci, byl nesoulad jazykových prostředí produktu s operačním systémem. Týká se to implementace MS Project Server 2002. V současné době je Project Server 2002 také lokalizován v české verzi. Při testování a nasazení ve společnosti se bez problémů podařilo implementovat MS Project Server 2002 v češtině, včetně MS Project Web Access, ale na plně anglické lokalizaci operačního systému Windows 2000 Server. Pokud Microsoft nabízí MS Project Server v češtině, napadlo mne implementovat MS Project Server 2002 na operační systém Windows 2000 Server v české lokalizaci, ale bez úspěchu. Hledala jsem o tomto nedostatku informace v dostupné literatuře i na Technetu, ale o problematice kolize lokalizací jazykových mutací se zde vůbec nezmiňují. Ani žádné další prameny, jako např. povinné informace o minimálních požadavcích na operační systém neuvádějí, zda je nutné použít operační systém v EN či CZ lokalizaci. Testování proběhlo jak na WIN NT, tak na WIN 2000 (při použití normálních serverů) i v prostředí VM Ware 4.0.
Kdo se s tím setkal a zná jiné rozumné odpovědi, tak to uvítám...
Díky a hezký den...
M. P.
|