Já mám např. při těchto mrazech problém s tuhnutím ethernet karty (chipset Realtek 8139). Projevuje se to už, když v nevytápěné místnosti kde je PC se dostane teplota již pod cca plus 3 stupně C. Jako OS mám Linux (starý kernel 2.2.18), PC má CPU Pentium III450 a mainboard s Intel BX chipsetem. Napíše mi to Oversized Ethernet frame a rozpojí mi to zařízení připojené na tuto LAN. Jinak PC jede a jiná sí?ovka v něm mi to nedělá. Stačí pak softwarový restart. Možná je to nějaký problém se synchronizací sí?ovka versus driver versus mainboard. Zatím jsem to vyřešil tím, že na to fouká horkovzdušný ventilátor a jede to v pohodě (až na tu spotřebu proudu ...:-( ) Nechce se mi teď investovat do rozvaděče, jelikož je to stolní PC a k tomu kupa dalších věcí a rozvaděč by byl musel být dost velký. Ještě zkusím jiný typ LAN karty než Realtek 8139.
Predpokladam ze v tom zarizeni neni HDD, ale jinka jsou HDD pomerne citlive na mrznuti, rekl byc ze asi nejvice znacka Quantum, ten kdyz "sjede" na -10° C tak nejenze necte a nezapisuje, ale navic u too dela kraval jako stare 2GB scsi seagaty.
to pistidlo 2.9.6 neni stable ? .... jinak ja to bohuzel nemuzu udelat jednou masinou a rozhodit na vlany .......... bo je to jeden subnet cele ... takze to je v bridge ... a ridim pruchody tou masinou
- development
- freenet, education
Me bezi linux server na balkone ve drevene skrini a za posledni 3 roky mi nevytuhnul ani jednou, mraz nemraz. Je tam dokonce 400GB seagate disk a ani tomu to zrejmne nevadi. Osobne moc nechapu, proc by mela nizka teplota branit pocitacum v provozu; treba CPU se bezne pri extremnim OC ochlazuje na -180 i vic a bezi tak uplne nejlepe. chapu ze treba u wifi muze byt problem s koncovou casti a treba intely ji maji teplotne korigovanou, ale nechapu proc by to melo jakkoli vadit normalnim sitovkam a zbytku pocitace. Jestli to je u toho microtiku skutecne teplotou, tak to je teda peknej kram. Pravda je ze mam v serveru sitovky vyhradne 3com 905, ale problemy nebyly ani se starymi realtekami 8029 a 8139,ktere tam byly predtim.