Měl bych pár dotazů, pro Vás asi banálních. Chtěli bychom s kamošema vybudavat sít na sdílení dat a na hraní her. Já po prohlednutí netu tak nějak vim co budem potřebovat na to aby sme tu sí%t vytvořily ale nevím jak ne software.Budeme asi potřebovat nějakej router, ale my nechceme aby do naší sítě každej vyděl, bude jen pro zvaný. Mohl by ten router běžet na widlích (ne že by mi Linux byl nějak proti srsti ale musel bych se toho hodně naučit než bych vůbec pochopil co mám dělat ). Jestli jo tak jak na to ? Kdybysme tam chtěli server mohl by taky běžet na widlích ? Dík za jakoukoli odpověď.
to vis ze jo. Vsechno se da nastavit a je uz jedno jestli na Widlich nebo na Linouchovi. Uz jen kdyz povolis jednotlive MAC adresy mas velkou pravdepodobnost, ze se ti tam nikdo nenakybluje. Nejbezpecnejsi sit je zadnou sit nemit :-) ale uz trebas nejakou vyuzivat.
současná PC s WinXp jsou dostatečně připravená na bezdrátový provoz. Není nutný žádný software navíc kromě ovladačů pro karty. -Jinak studuj FAQ, tam je vše potřebné.