Potrebujeme spichnout bezdratovy spoj dvou nasich kancelari v centru OVA. Komercni firmy nabizi jejich std. reseni - vzhledem k VELMI omezene nabidce ("mame jen Dlink700 s WEP jinak nic jineho nedostanete... ne WPA to nema, a WEP vam nestaci ??!" aj. apod.) a tomu IMHO neodpovidajici cene si chceme tu zalezitost poresit sami. Ackoli jsem procetl hromadu konfer a webu o WiFi tak v tom nemam dostatecne jasno (mozna prave proto, ze jsem toho hodne procetl, je mi jasne, ze je to slozite). Takze shanim nekoho velmi zbehleho v teto problematice na konzultaci nejlepe osobni. Nejake kompenzaci za straveny cas se nebranim....
Zarazeni spoje do nejake "patere" CzFree je mozne...
Jaka je priblizna poloha tech kancelari?
Je mezi nimi prima viditelnost? (pripadne mezi nejakymi misty, kam mate pristup - puda, strecha...)
Jak je mezi nimi vzdalenost?
No taky co od toho cekate ? Co by na tom melo jet ?
ona ta rychlost neni nejvetsi, v centru Ovy pocitejte taky s celkem velkym rusenim, takze max.rychlost nebude prilis velka.
nemam problem s navrhem WiFi trasy, vypoctenim ztrat zisku atd. a vyberu vhodneho prvku z hlediska citlivosti atd.....
mam problem s vyberem hw/sw reseni, aby splnilo me pozadavky a samozrejme naprosto nemam prehled o problemech s WiFi prvky (jakoze treba Dlink 700 verzw fw A nebo jaka toje - nebrat - nefunguje dobre...).
No z hlediska sifrovani bych doporucoval vykaslat se na WEP/WPA, na kazdou stranu posadit PC-router a spojeni udelat SW IPsec tunelem. Tim se hodne rozsiri okruh pouzitelnych wifi zarizeni.
..souvislost s czfree je v tom, ze hledam znaleho cloveka na konzultaci toho reseni. Poac komercni firmy jsou naprd. Nejradeji by ten spoj zridily za par tisic a pak braly mesicne nekolik dalsich tisic za dohledovani a udrzbu. A kdyz uz jsem je dotlacil do varianty, ze mi to postavi jako trasu, kterou odkoupim, tak na to, ze nabizeji pouze jedine reseni (Dlink 700+ pouze s WEP), ktere mi silne nevyhovuje, chtely dost penez.
A kde (krome jineho) najdu nejlepe znaleho cloveka ???
Sorry, ja si neuvedomil, ze volne pasmo je vlastne exkluzivne vyhrazeno pro CZFREENET a my ostatni tam rusime.... ;-)
Dohodneme se na pouzitem SW a jeho moznostech? Chci si vybrat (IPCOP, monowall, apod.). Predpokladam, ze hw nakoupime my dle danych dispozic? Ta cena za praci je predpokladam s DPH (pokud jsi platce) a bude faktura...