Zajímalo by mne, kolik se obvykle platí za aktivaci node-u, tj. kolik majitel AP vybírá jako vstupní poplatek za každého připojeného.
Jak je schopen pokrýt náklady na provoz AP?
Jednorázový poplatek 500,- nebo 1000,- Kč je vpořádku.
Ještě bych byl ochoten akceptovat 1500,- Kč s tím, že ten kdo tuto částu vybral se bude řádně starat o připojení do czfree.net.
Částky nad 2000,- je těžká komerce a to by v czfree.net nemělo být. Taktéž by neměli být nějaké pravidelné platby za připojení do czfree.net
Taky prispeju do diskuze... tady na Vinohradech - sem v Londynsky, chce jednorazovy poplatek jeden manik asi 1000 - 1500 CZK. A jeste mi ani nerekl, kolik to bude. Docela sem se divila. "Zprovozneny" to mam od ne od 14h a strasne se to plazi jako 32ka a na freegate mam objednany Free education ;-) -> jakozto studujici penizky mi furt chybi, ale je jasny, ze prispet financne na kabelaz, pojitka a tak dale rozumnou sumou je ok. Jen co je zvlastni, to chce po nekom litr a po nekom litr a pul-nechapu jak to chodi!?
Jeste to, jak to tady v komunite chodi nejak nechapu
achjo, tos me vubec nenadchl. Nu coz, sem jen zvedava, az k nemu pridu, kolik bude chtit Doufam, ze ne 1500 (ani tolik nemam ) - zkousla bych to ale, kdyby byl byval ochotnej mi s tim pripojovanim pomoct, resp. zvednout pozadi a prijit, kdyz to ma 3 ulice, jeste mi ceka peknej ucet za mobil
BTW nevite do kdy mi zprovoznej z freegatu Free Education 64? sem jim to posilala v nedeli vecer s dokladama a nic :-/
No ja jsem se nastehoval na kolej v Hostivari - zajasal jsem, ze mam 100m k nejblizsimu bodu, a po kontaktovani jsem zjistil, ze poplatek je 2000. To je na me trochu moc, protoze nevim, jak dlouho tam budu Plus za internet 400, jinej nez od nich nema cenu, protoze je blby spojeni na centrum. Takze jsem si kartu odvezl domu, a nezbyva nez cekat, nez se v blizkosti vybuduje dalsi AP (nerealne), nebo az se prestehuju do Troje...
Trosku me zarazi (jsem fakt prekvapen) ze castky od 1500 se zdaji vysoke.... Kazdy kdo tu mruci chce hlavne internet a nehodla do celkove infrastruktury investovat nicim nez symbolikou. Kde se asi maji brat penize na VASE KVALITNI pripojeni? Vy osobne jste pravdepodobne pro komunitu neudelali nic, pokud se vam to zda drahe nikdo vam nebrani v tom udelat to lepe a levneji pokud si myslite ze to jde.