Resim jiz delsi dobu kde sehnat levny UPT kabel a konektory. Sam kupuji DXTcomputers (sedy) kabel za 13Kc/m a konektory za 5Kc a 5Kc stoji ochrana guma na konektor (sprcka). Konentory maji celkem dobrou cenu- nebo alespon lepsi nez GM- Electronic. Rozhodne ale cena zaten kabel mi nepripada tak dobra. Jsem normalni smrtelnik takze kupuji tak 10-20m. Samozdrejme platim normalne i DPH.
Nas ve skole ucily ze cim vetsi freqence tim vyc se cpe k okraji vodice. Jelikos lanko ma nejakych (asi) 7 dratku, tak podle mneho usudku je lepsi vodic signalu nez drat.
Chceme pripojovat sousedni dum, je to asi 20m, chceme pouzit stinenej kabel, nechceme tahat nosny drat. Nevite nekdo jestli se treba nedela taky nejaka venkovni varianta? Predpokladam ze drat bude v tahu lepsi nez lanko (mam zkusenosti s koaxem RG58 co mame doma s kamosem a nic moc, ten drat tam budeme muset dat)
Já mám propojené dva pokoje venke pres okna a pod balkonem. Je to asi 17m. Pouzil jsem lanko jelikoz je pevnejsi. Beha to absolutne v pohode 0% packet loss.
Heh, no to je jasny, 0% PL, me zajima jak moc se to muze vytahnout, ten koax doma jsem pritahoval asi 3x za cca 6 let co ho tam mame, ale uz se mi nechce. Provesuje se to docela dost, je to cca 10m na strom (celkem 130m pres 3 zahrady po podezdivce)