stačí pouze zavíčkovat plastovým víčkem z materiálu, který není útlumový pro mikrovlny. Klidně i tak, jak se zavírá kompot.
Program v PC ukazuje nějakým způsobem sílu signálu a tak lze snadno určit, jaký to bude mít vliv. Byl tu v diskuzi na jiném místě popsán test materiálu v mikrovlnce, takže lze i tak se přesvědčit, že materiál je použitelný (neměl by se ohřát).
Výplň je podle mě zbytečná.
To jsem taky četl, ale já na ní mám ještě trychtýř, takže konečnej průměr na víčko je asi něco přes 30 cm a taky moc nevim, jak ho tam upevnit. Ta pěna mi přišla nejjednodušší, jen jak jsem říkal: "nechci jí zničit".
Ale děkuju moc za odpověď. Možná to tak nakonec stejně dopadne.
Jejej, no vidíš. Já si totiž myslel, že musíš použít nějakej speciální plast odolný mikrovlnám a ten se mi nechtělo shánět (navíc nějaká miska do mikrovlnky s tímhle průměrem by nebyla za pár korun). Když jde ale použít normální plast, jako třeba ten z Primalexu, tak to mění situaci.
Ono mě to vypěnění spíš zajímalo. Je to přeci jen nejjednodušší (zvláš?, když jsem zrovna nedávno našel v garáži načatou tubu) a znělo to zajímavě...
Tak jsem kapnul na velmi jednoduche tesneni plechovky. Urizne se spodek pet lahve od 1,5l matonky. Ten se nasadi na plechovku, pritlaci a opatrne nahreje horkovzdusnou pistolej. Staci teplota 300°C a petka se pekne smrskne. Pokud se nahreje trochu vic tak se jeste "boule" na dne vyrovnaj a mate hezkej pentagram pro stesti.