Zdravim všechny, mam dotaz: mam Apcko a sitovky od Dlinku DWL 900AP+ a 520+, je normalni ze pokud mi klesne signal RSSI pod 64 (netstumbler 0.4.0) tak se klient se sitovkou uplne odpoji od site ? => netstubler mi ukazuje jen hodnoty od 100 do 62 a pak uz nic, je to normalni protoze na netu jsem videl hodne obrazku kde byl namereny signal daleko mensi a sit jim porad jeste chodila! Tak nevim uvitam jakekoliv zkusenosi, nebo je to jen vymyls Dlinku ze s mensim signalem proste nepracuje ? Zkousel jsem se na to AP pripojit i s XI-626, a pri link quality 86% to chodilo dost bidne (pingy vypadavaji jak blazen) fungovalo to stabilne az od link quality 95%. Ted jsem zkousel 2000AP+ ale chova se tu uplne stejne. Tak nevim jestli uplne vymenit znacku nebo fakt nevim.
mam zkusenost jen s dlink 510 a ten v netstumbleru ukazoval hodnoty uplne zazracny , ale bohuzel nerealny, pokud je tedy srovnam s merenim pomoci zcoma626. never jim !
no ja bych jim i veril protoze to samy se mi ukazuje u softu Dlinku a kdyz to necham ridit XPckama tak mi jeste nikdy neukazaly horsi kvalitu spojeni nez DOBRY, bud nelze nalezt zadnou sit a kdyz uz tak az od signalu DOBRY, nevim, mam pocit ze by se to melo chytat i pri horsich kvalitach signalu
V naší sítí zatím používáme 4 ap D-link 900ap+ rev c.2 fimware 3.07b, jedou báječně, a to jedno jede přes 1 km a přes strom. A problém se slabým signálem není. Mám zkušenost, že D-link se chytal velmi spolehlive tam kde jsem se pokušeli chytit signal PCMCIA od Compexe a ten žádny nechytil. Pozkoušej nejnovější firmware. A taky bacha na nastavení externí antény. V tom posledním na 900ap byla externí skryta pod diverzity.
jak se da u DWL-900AP+ zjistit kvalita signalu,
nejsou k tomu nejake Utilitity ?
Taky mam problem s AP Access Point Managerem,
neumi najit D-Link, patrne ho porad hleda na
defaultni IP adrese a masce podsite (nastaveno z vyroby),
da se to nekde v AP Manageru nastavit, v config filu
jsem to nenasel ?
Jenom k tomu Dlinku: Máme na síti 1* D520+ a ukazuje to sílu signálu 80 a quality 90 - 100. Po výměně za 626ku signál 26 a kvalita stejná. Nicméně obě dvě karty drží dobrý spojení bez výpadků... na Ap který je 1km je 12 všesměr. Na klientský straně plechovka. Asi 5 m kabelu.... Na servru signál 18/92 u obou.
Závěr: Dlink je v pohodě ale ukazatelům signálu nevěř....
Pouzivam DWL-900AP+ zatim v Modu Client a mam
ho krizenym kabelem pripojeny do 3Com Ethernet-ky.
K D-Linku mam pripojenou externi antenu 15dB.
Problem je ten, ze k tomu k DWL-900AP+ jsem nenasel zadne nastroje,
kteryma bych mohl merit silu signalu a kvalitu linky.
I kdyz se tem udajum neda verit rad bych se na ne podival.
Lze to ??? A jak ???
Predtim jsem mel WiFi kartu vcetne Utilit a nebyl to problem.
Aha! tak jsem trochu blbě pochopil situaci... nicméně se k těmhle údajům dá dostat přes nějakou SMNP utilitu... Zkus hledat.... Někde jsem to čet a nevím kde...