Cafte, prave som si doviedol do jednej dediny konektivitu a budem ju predavat.. z vasich skusenosti - kolko mozem ziskat potencionalnych zakaznikov ked dedina ma cca 2500 ludi (t.j. zhruba 500-600 rodinnych domov)?
Viem ze zalezi od okolnosti, ale chcel by som vediet vase skusenosti.. V dedine ma vsetci poznaju, aj prave preto budem mat zrejme dobru vychodiskovu poziciu..
Dakujem za vase nazory..
nemas malicko pocit ze czf je freenet ? tedy nejake ziskove veci jako to z tveho popisu vyplyva tu nevedeme ... "prodavat konektivitu" to dela ISP ;-) ...... ale kdys to vezmu ze sve pozice ... delam predsedu jednoho freenetu a tez jsme tedko zridili pripojny bod v jedne dedine ... nevim presne kolik ma obyvatel ... a jak tak pozoruju zajem je celkem dosti ... takze bych rekl ze spise na dedinach kde kvalitni net neni (nebyl) dostupny je o neho dost zajem ... kdezto ve meste uz je pre-ISPeckovano :-D
- development
- freenet, education
Obec 1700 lidí, obecni urad zaridil inet pro obcany a ma vseho vsudy jen 12klientu.
Urad nakupuje 512ku za 13000 mesicne s DPH..
Lidi plati kazdej asi 700.... a sdili tu 512ku.
Vyplati se to ???
Asi ne co ?
Ale co,.. ten zbytek doplati z penez nas vsech,......
A hadejte kdo tu linku uradu prodava.... Firma INTERNET.CZ (PES consulting).... Ta jedina byla schopna sem dotahnout linku.
To jen pro priklad jak to chodi na male obci,....
Takze jako vest linku do obce s 2500 lidi se opravdu tezko muze vyplatit.
Hmm, z vlastni zkusenosti -
vyvesis letaky, par jich obehnes, sem tam hodis rec - 1-3 kdyz budes mit stesti.
risknes to, postavis APcko, pripojis se s kamosem nebos temi 1-3, prihlasi se ti 5-15 dalsich. To muze byt tak 3-8 mesicu :-(
rozjede se to a za rok budes dalsi odmitat, protoze :
1/ nebudes stihat litat kolem site, vetsina BFU co ani nevi co je IP adresa, natoz aby s necim pomohli.
2/ Nikdo (skoro) ti nepomuze ani s natezenim UTP kabelu
3/ Kazdej bude jenom na vsechno nadavat.
Tak a ted realne (i kdyz ........) kolem 50 -100 ale bude to drina.