Taky bych to viděl na tu bílou kostičku,zvláště pokud měří něco okolo 30mm,tak to dude 1/4 dipolek.
Současný provoz obou antén by byl asi problematickej(někam tam nacpat rozbok),tak bych asi zvolil možnost napájet tam kablik s rsma konektorem aby tam šel přípojit pendrek.
No to velke plechove je stinici kryt vf casti, takze pod nim asi antena nebude :-) .
Kosticku jsem vyndal, ma jen asi 9mm a kdyz se prosviti je v ni videt cikcak vodic. Pripajel jsem tam provizorne kablik s konektorem a pripojil pendrek. Signal se zvednul, takze to asi opravdu je antena.
Kdyz se podivam na tiskaku kam byla ta kosticka pripojena, tak je videt spoj jen z jedne strany a druha je nezapojena. Neni videt ani ze by ten spoj vedl nekde ve vrstve uvnitr desky. Merenim proti GND taky nic. Takze mam jeste dilema, jestli z toho konektoru pripojit jen kolik, nebo pripojovat i stineni, kdyz neni pripojene?
Az to budu mit hotove nejak definitivne tak sem hodim foto.
Stínění bych naletoval na to plechové stínění VF části a střed místo kostičky,aspoň to bude líp držet.
..dle mýho názoru signál jde přes ty smd součástky na druhou stranou tiš?aku na tu dráhu v pravým horním rohu pravého obrázku...možná :-)
vcera jsem si koupil asus wl110 a dnes jsem se odvazil ji rozloupnou a pod krytem jsem nasel konektor na pripojeni ext. anteny akorat nikde nemuzu sehnat protikus :(
Na propojeni zeme konektoru se stinenim by bylo vhodne pouzit pasek misto dratu (treba kousek medi z plosneho spoje). Kulatej drat bude mit pri tehle delce na 2,4 GHz nezanedbatelnou indukcnost, coz je na pripojeni zeme docela spatne.