Ahoj odbornici, mel bych dotaz ohledne AP Asus wl-500g. Chtel bych spojit dve site pomoci prave dvou vyse uvedenych asusu. Muzete mi prosim poradit nejake moznosti.
Na jedne strane site(za jednim AP) budou 2 pocitace a ADSL modem ve wan portu..Na druhe strane site jsou jen 2 kompy v lan.
Melo by to jit spojit pomoci bridge( u asusu spise wds), je to tak?
Chtel bych, aby na sebe jednotlive kompy videli(hrani her atd..) a timto bridgem by to bylo v poho.
Nebo mam jeste jinou moznost?? Jak se to bude tvarit, kdyz bude jeden AP jako client? Budou za nim jednotl. PC ''schovana''?
A jeste jedna vec. Jak se popr. zabezpecuje bridge(wds) - krom povolene MAC. Tam nefunguje zadny wep, wpa atd...,ze?
Je tedy tento bridge nachylny k nabourani??.
Diky moc za pripadne rady.
WDS je na ukor rychlosti prenosu a samozrejme ma i sva omezeni.
Nastavi se jen MAC adresou partnera v wireless/bridge a kodovani nastavis v wireless/interface
Dalsim resenim je jednoho asuse prepnout do clienta a to toho ktery neni zdrojem internetu nebo serverovych aplikaci.
a to tak ze wireless/interface ssid zadas stejnou a v zalozce advantec zmenis mode z AP-WDS na Ethernet Bridge
Hodne stesti.
PS: Zalezi take na danem FW
Takze wep i wpa funguji i v rezimu wds?).
Jo a pokud bude ten jeden ap jako client tak nebudou videt kompici za nim ne?(NAT).
1. bud oba ve WDS-Only bude to jen jako most
2. nebo WDS-Hybrid oba Bude to jako most a AP zaroven,ale ta rychlost jde dost dolu.
3. Internetovej AP-only a druhej Klient - Tato moznost je nejlepsi
jelikoz ti zustane moznost se napojovat na TO AP notebookem. Zaroven je to plnohodnotny spoj AP-Klient Tato volba je bez WDS!
Hele a budou tedy ty kompy za clientem schovani a nebudou videt z pocitacu za druhym(internetovym) AP?
TEn rezim client je podminen jinym FW?
Pochopil jsem dobre, ze pokud je jeden jako AP only a druhy v rezimu bridge(viz, Tvoje prvni rad) tak je to client?
Jeste jednou diky, snad uz to byla moje posledni hloupa otazka)
PAvel
Pokud chces aby PC nebyl vydet tak to nastav namisto Ethernet Bridge do modu STATION jinak je vse stejne.
Par pokusu a uvidis.
PS. Tip nemusis vzdy restartovat kdyz te k tomu vyzve a pokud das aply a jeste potrebujes neco jineho nastavit tak klidne lze.
Je pitomosti stale restartit.
rezim "ethernet bridge" cili WET dokaze plnohodnotne pripojit jenom jeden pocitac, resp. 1 MAC adresu. Novejsi asusacky FW pry meji v sobe nejakou berlicku typu arp-proxy, ktera dokaze pripojit i vice pocitacu s tim, ze je proste schova za svou MAC adresu.
Tak jaky je tedy rozdil mezi rezimy ETHERNET BRIDGE a STATION?
JAk jsem pochopil tak je pokazde videt jen jeden komp.Routing client to asi neumi ze?
Potrebuji aby byly videt vsechny kompy mezi sebou(ty za jednim Asusem uvidi ty ktere jsou za tim druhym a naopak). Diky
Na treti vrstve. Aby se mezi s sebou nechali pingnout.
Jde mi o to, aby kompy za tim AP v rezimu client nebyli schovani(NAT) - pocitace za tim druhym AP v rezimu AP by ty kompy za tim AP v rezimu client nevideli nebo videli jen jeden.
Diky
ahoj, tak uz je mam doma a v rezim WDS only(oba) jedou na 2,5MB/s.
Pokud oba nastavim na AP only a jeden z nich na eth.bridge v advanced tak jedou 1,5MB/s :((, coz je o dost horsi.
Pokud nastavim na jednom 'station' v advanced tak se pingnu jen z AP jako AP na toho v rezimu 'station' . a,e uz ne z toho 'station' na AP.
Nevite,cim to je??
Jeste jedna 'hloupa' otazka. Nejak se mi nedari nastavit routovani.
Jak to prosim je? Jeden je 192.168.1.1 a druhy 192.168.1.2.
Na jedne strane je komp o IP 192.168.1.254 a na druhe 192.168.1.253.
Nevim, jak to zadat.
Diky moc.