co máš za firmware?
já v2.2.1.0.6e a když chci rozběhat bridge, tak musím zadat MAC o 2 větší, než je nalepená na štítku
přes konzolu jsem zjistil, že :
# ifconfig
br0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:12:0E:0F:1B:10
inet addr:192.168.70.30 Bcast:192.168.70.255 Mask:255.255.255.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:187 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:106 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:47925 (46.8 KiB) TX bytes:54194 (52.9 KiB)
Každé rozhranní má svou MAC :-(
A navíc jsem z toho v režimu bridge nevytáhl víc jak 200 KB/sec. Jako AP-klient to šlape 2,5 MB/sec na stole. No a klasika - za klientem nemůže být internet.
Ano s tim režimem bridge je to přesně tak. Ja to zjistil, že jsem klienta prepnul do tohoto režimu a opsal jsem si MAC adresu z úvodní stránky (Status - System).
Mě to běhá při spojení 54Mbit/s ve všech režimech (AP nebo Bridge, to je jedno) cca. 1900kb/s (bajtů samozřejmě). Při zaplém WEPU jen nepatrně míň. Odezva při zaplém WEPu v režimu Bridge na vzdálenost cca. 4m přes jednu zeď je kolem 1,5ms bez zatížení, podle zatížení se lehce zvětšuje.
Zařízení se mi chová naprosto stejně jak v módu "G" tak "B+G" nebo "B".
V režimu Bridge se také předávají vzájemě MAC adresy zařízení, tj. ne jako AP-Client, kdy mají všechna zařízení za Clientem MAC clienta.
Snad během tohoto víkendu nebo začátkem příštího týdne budu mít možnost vyzkoušet obě zařízení proti sobě na vzdálenost cca. 1km ale v silně zarušeném centru města, takže se určitě podělím o výsledek.
Tak jsem úspěšně zapojil obě alfy na spoj o vzdálenosti cca. 1 km, ale bohužel vzhledem k našemu krásně zarušenému městu (není problém chytit na jednom místě třeba 25 sítí) se "g" prakticky nechytá, jelo to max. 6Mbit. "b" jede v poklidu na plno 11Mbit beze ztrát s průměrnou odezvou 3,5ms v režimu bridge se zaplým WAPem 64bit a běžným zatížením spoje. Alespoň jedna výhoda tam je, že se mi předávají MAC adresy, předtím jsem to měl spojený (2 AP zapojené na páteři) 2 Ovislinkami a tam byly pochopitelně MAC adresy "schované" za MAC toho Ovislinku, který byl jako klient (neumí bridge)...