Nemáte někdo tabulky útlumů kabelů (a konektorů) na frekvencích nad 5GHz? Jde mi hlavně o H155.
U kabelů stavěných na tyto frekvence není problém si to najít, ale u jiných to už problém je. Beldeni odpověděli, a? se podíváme do pdfka ... akorát že jim to končí na 2,2GHz
Vzhledem k tomu, ze na vyssich kmitoctech hraji hlavni roli ztraty v dielektriku, ktere rostou s druhou mocninou kmitoctu, da se utlum pomerne presne spocitat i pro jine kmitocty, nez udava vyrobce.
Máte někdo zkušenost s použitím Beldenu H155 pro 5 GHz? Útlum tam bude tak 7 dB, což je moc, ale na velmi krátké vzdálenosti by to mohlo stačit. Je tu ještě nějaký limitující faktor nebo lze H155ku použít?
H155 ma hodne spatne prizpusobeni protoze to AL stineni se hodne trha pri pohybu. Dela to silenej bordel v impedanci uz na 2,4 ale na 5 GHz je to jeste daleko vyraznejsi to je mnohem lepsi pouzit LMR 195 i kdyz je tvrdsi a hur se s nim pracuje.
Jaké máte zkušenosti s použitím kabelu H1000 na 5 GHz? Technik v i4 mi tvrdil, že H1000 je pro tuhle frekvenci nepoužitelný, nechce se mi tomu moc věřit (uváděl jsem délku kabelu 7 m).