Pripada vam normalni, pripojovat kazdeho klienta ne jako klienta, ale jako AP s WDS linkem a tim padem zapraskat cely 1 kanal, kde jiz nekolik let existuji jini "slusni" uzivatele? Pochopitelne na highest vykon.
Sem jen blbe nastvany nebo jde opravdu zhovadilost nejvyssiho radu a je na case vyrazit s cihlou a klestema do ulic?
(slusne osloveni majitele nepadlo na urodnou pudu)
Prijde mi ze jsou nevhodne spojena dve temata.
1. WDS - proc ne.
2. Dodrzovani GL, resp. nedodrzovani - pres hubu zapalenym kanystrem s propichnutejma kolama.
Pozor na to, pokud si uděláš na svém pozemku AP, tak za a) nepotřebuješ se s nikým domlouvat a za b) vzhledem k tomu, že jsi první provozovatel (na svém pozemku - logicky), tak ani provoz ukončit nemusíš.
Jediné, co musíš dodržovat, tak samozřejmě patřičné GL a další předpisy (stavební zákon, ....).
Pokud se WDS používá k připojování klientů, tak třeba v případě ovislinku WL1120AP je to jediná možnost transparentního připojení. Tak jako tak bude ten jeden kanál obsazený, a? už AP nebo klienty. Beacony se dají nastavit i po 1 sec.
Když ti nalezl do kanálu, tak odlez jinam ty, když dohoda nefunguje. Když to jede blbě tobě, tak jemu určitě taky ...
Jo a ještě jedna věc: kolik ti jede to "rušené" spojení? Víc jak 250 kbit/sec? V tom případě to ale rušené není, protože to je minimální rychlost pro tato zařízení.
P.S. Mě se samozřejmě také nelíbí, když si někdo dělá co chce bez ohledu na ostatní, ale taky se mi nelíbí navrhovaná extrémní řešení. Pokud s ním prostě nehneš, tak se přizpůsob a změň kanál apod. Tohle se u nás stalo několikrát, no holt se pár týdnů měnily kanály a ostatní nastavení a teď to jede přijatelně všem bez nějakého vyjednávání.