Dobry den.
Jiste uz jste to tu resili, ale ja stale nemohu najit odpoved. Potreboval bych nejake levne reseni, kdy bych mohl byt pripojen do site UPC a zaroven i do CZFree a sdilet tyto dve pripojeni po byte. Postavit si masinu na linuxu by nebyl problem, ovsem ja hledam nejake "krabickove" reseni. Cetl jsem ze mnoho routeru s AP jde nastavit do klient rezimu (takze by odpadla moznost bezdratoveho rozvodu site po byte, ale o to nestojim. Staci mi UTP) a tudiz cerpat konektivitu z CZFree, ale nevim zda se WAN port na routeru nezmeni na LAN, tudiz cerpani konektivity ze site chello nebude mozne. Zjistil jsem ze Asus WL-500 ma moznost nastavit AP do rezimu klient a pracuje na linuxu, takze by to nemel byt problem naroutovat obe pripojeni. Ovsem jak na to? A nebo, existuje jine reseni? Napr. jestli uz se podobne zarizeni prodava? Dekuji za odpovedi. Mrawe
Mám doma wrapa v indoor provedení a na něm šlape RouterOS. Ten Wrap má tři Base-T + jeden miniPCI (na něm je wireless). Takže chello mám připojené do prvného portu, czfree chytám na wirelessu (přes miniPCI) a další dva porty mám zbridgované.
Asus wl500 to zvladne, nutno upravit routovaci tabulku tak, ze pozadavky do czfree (to jest na 10.*.*.*) pujdou do czfree a default routa (do Intenetu) pujde do UPC.
Ze by se scitala konektivita internetu pro jednoho kazdeho uzivatele pres CZFREE a UPC, to nehrozi (nejde snadno realizovat).
ještě musíš vyřešit omezování rychlosti směrem do netu. jinak se ti velmi snadno stane, že ti kdokoli z lanky spotřebuje celé pásmo a ostaním to pojede pomalu.
m0n0wall na nejakym P133 a je po starostech. Tam mas i omezovani rychlosti a kdyz budes chtit tak s 626 to rozjedes i jakonejaky tvoje lokalni AP. A pokud sezenes vhodnej malej pocitac a monoval das do CF karty misto na HDD tak mas docela taky krabicovy reseni