No, pokud chces bejt skutecne nezavislej na zvuli/nezvuli uradu jako je CTU atd... tak to smysl ma, dalsi veci je, ze ty 5G apcka sice papirove disponuji peknejma rychlostma, akorat praxe v zarusenem prostredi je jina...
Hlavne si vem kolik stoji napr. atheroska do PCI -> to znamena ze i naproste LAMY zacnou experimentovat s 5G spoji -> totalni zaruseni 5G prostoru stejne tak jako je u 2.4...
takze mi prijde lepsi prejit na FSO (at uz jet o ronja, crusader...), nez se kazdy rok a neco patlat s novou xG technologii protoze ta minula xG technoologiie je kvuli ruseni , CTU ci necemu jinemu naprosto nepouzitelna, tak to vidim ja
Za chvilku bude i 5GHz pásmo zarušený jak prase (otázka několika let). Ronju zarušíš jen velmi těžko (nejde to ani svícením laserovým ukazovátkem z 15m do Rx hlavice - testováno) a navíc paprsek optického spoje jde taky velmi obtížně odposlouchávat - musel bys být přímo v ose spoje a stejně bys slyšel jen jednu stranu.
Prostě, optika má své výhody, které nikdy neztratí...
No na tech 5Ghz bych moc nesazel, protze to bude po nejake dobe uplne stejna situace jako na 2,4Ghz -> zaruseno, zaruseno a zase zaruseno.. A taky musime pocitat s tim, ze si na nas soumeni z CTU vzdy vymysli nejake to super omezeni . Ale na druhou stranu je fakt, ze tech 10Mb je na dnesni dobu uz docela malo.. Spise se tesim na rozsireni 100vky