viem ze tu tato tema uz niekolko krat bola rozoberana, no urcite je vyvoj a aj skusenosti trosku dalej nez tomu bolo v dobe vzniku inych threadov a poreto sa pytam teraz... potrebujem prepojit 2 body na vzdialenost cca 5km no zariadenia budu na prakticky nedostupnych miestach preto by som potreboval nieco co naozaj pojde spolahlivo a nebude mrznut... zaroven aby to nebolo privelmi drahe... co by ste odporucili? linksys bude ok? alebo nieco ine? nejde mi o velke kapacity prenasane.... ide len o spolahlivost. Tiez co by ste odporucili ako ap? premyslal som nad 1120tkou resp jeho nahradou 1320 (taka cierna potvora) so sw appro... mate niekto naozaj realne skusenosti?
jo tak 1320 s appro-resp-zadara mas aplite jede super! na 5km bych nasadil normalni 24db andrewa-sic to resenis compexama je podstatne lespi ale kdyz to chces za nizkiu cenu....
dik za rady, no zatial to predsa len na skusku vypada na to appro hlavne po konzultacii s ich technikom ktory mi potvrdil ze ich riesenie ma opravenu chybu v ovladaci pre wifi (stara nemoc 1120tok) ale ine ma zaujima, tiez som pokukoval po tej parabole tyhan.... co je lepsie riesenie z pohladu citlivosti a odolnosti voci ruseniu? dat tam 26db csat? alebo 21-24db parabolu tyhan? na sk som zatial videl iba tie 21db paraboly ale obavam sa ci to nebude mat na tu vzdialenost nizku citlivost na prijem :-( pripadne oni tam tych parabol maju celu radu, ktoru z nich a preco by ste odporucili?