cau, tak jsem se pustil do založení místní wifi sí?ě a zkouším to zatim doma se 3PC ..
mám AP WRT-311 a do něj jeden PC
1. client ASUS WL-138g
2. client EDIMAX 7128 PCI
sílá signálu kolem 90% prodle těch softů , takže ok ,ale je tu ALE
u jednoho PC s ASUS clientem jde vše ok , OS XP SP2 - vidí a může procházet všema třema PC
u druhého PC s EDIMAXem s OS ME jde procházet jen k druhému clientovi a ke mě i "ping" bez odezvy
a já "vidím" zase jen clienta s ASUSem a EDIMAX bez odezvy .. mám taky XP SP2
nevíte čím to ? je divný , že jeden PC funguje výborně a ostatní se nechtěj potkat ,ale mám všechno nastavané jak má být ... běham kolem toho už druhý den a nemůžu na nic přijít (už jsem nahrál i formware 1.4.3)
je možny , že ta EDIMAX sí?ovka je na **** (no víte co ???
Win9x a WinXP obvykle zlobí a zlepšení nastane, když se na XP strojích přidají účty klientů 9x a klient 9x se přihlašuje jako administrator (což v 9x nemá valný význam ale na síti z XP stroji ano). Dále je vhodné nechat nakonfigurování sítě na průvodcích instalací sítě. Pokud tam není zařízení, co by dávalo adresy DHCP, tak je dobré je nastavit napevno a zároveň vyplnit alternativní adresy do stejného rozsahu sítě.
nemam pro tebe konkretni radu, ale jestli ti muzu doporucit tak pokud zacinas stavet sit pokus se pozivat vsechny wifi komponenty od jednoho vyrobce, ty pises ze mas 3 veci a kazdy mas od jinyho vyrobce. Takhle si jenom zadelavas na potencionalni prusery do budoucna, porad ti nebude neco chodit spravne a zlomis si hlavu az budes hledat kde je chyba.
A druha rada - WinME pokud muzes dej pryc ... opet ... jenom same problemy. Zlate 98.