asi v uvodním příspěvku bylo myšleno asi jakou propustnost, licence. jsem se o této technologii informoval na invexu, tam mi bylo sděleno že reálná propustnost je tak 1Mbit max, ale závisí to na připadných překážkách atd... jsou ochotni na zkoužku půjčit
bylo mi sděleno že to hodně závisí na překážkách odrazech v zdálenosti. taky jsem si do tyto technologie představoval víc aspon tak 20Mb. až to začně vyrábět více výrobců snad to bude lepší..
chce to asi čas
Wimax je zajimava technologie pro garantovane sluzby s implementovanym QoS, urcena pro pokryvani huste zastavby. Na mestske site ve vetsine vetsich mest je v soucastnosti jiz nepouzitelna - pasma jsou rozebrana.
Nevyhoda technologie je vzhledem ke slotovemu provozu vetsi latence - prumer 30ms. Co se tyce prenosovych rychlosti neni to na dnesni pomery zadny zazrak a pomerne hodne se meni podle vzdalenosti od BTS. S NOLS moc nepocitejte, je to spis obchodni trik nez skutecne pouzitelna vlastnost. Je tam totiz pomerne vyznamna podminka ze primou cestou musi prijit pomerne vysoke procento signalu.
Vyhodou je pripravenost celych systemu pro skutecne profesinalni nasazeni vcetne accountingu atd. Tomu odpovida i cena, ktera se s "hobby" resenimi CZFree moc srovnavat neda.
11.11.2006 v 22:31
i4wifi a.s.
24.05.2007 13:34
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni
[zde]
(Moderated by
hwsoft)