Ahoj,
prave mi prisel rb133 s predinstalovanym Mikrotikem L4. Kdyz pripojim zdroj, problikne mi modra i zelena ledka a okamzite zhasnou, do terminalu mi to odesle 1 znak "Ř". Dal se nedeje nic, kdyz zapojim UTP do libovolneho RJ ani se nerozsviti, terminal nereaguje... Je to muj prvni rb, tak nevim jestli ma alespon ta zelena ledka trvale svitit. Co s tim nebo je to rovnou na reklamaci?
Ano prezil, prekticky bych rekl ze se pri tom vyssim napeti hned odpojil. Nic se nestihlo prehrat, nic nezasmradlo. Sehnal jsem jiny zdroj a je v pohode. Jen mi nejak nefunguje seriova konzola, ale pres winbox v pohode.
Jasny to je a samozrejme jsem si to nasledne take precetl, nicmene v mem pripade to proste nechodi. Ani kdyz jsem pres winbox zrusil serial i nastaveni konzole a znovu ho vytvoril. Ale to je fuk, pres winbox se tam v pohode dostanu, to mi staci.
Ještě k tomu napájení - vyšší napětí to přežije neb to má "overvoltage protection" tj.pokud se k tomu připojí vyšší napětí tak nic neodejde - možná i těch 100V. Podobnou zkušenost mám za sebou i já - taky jsem k tomu připojil laboratorní zdroj a nevšim jsem si že mám napětí téměř na maximu (40V).