Toto vlákno slouží k diskusi o :
- délce mandátu první rady
- počtu členů rady
Společně s hlasováním o členech rady od 18.11. budou běžet dvě hlasování mluvčích v příslušné sekci fóra. Hlasováním o členech rady se stanoví pořadí kandidátů a dle hlasování o počtu členů rady vezmem prvních x dle počtu hlasů.
Dělka mandátu : varianty, jak se mi ted zda, mohou být měsíc, půl roku, rok, dva roky, tři roky, pět let. Je možná i varianta, kdy mandát bude odstupňovaný po půlroce - první v pořadí bude mít mandát nejdelší a poslední nejkratší v délce půl roku.
Počet členů : lichý, aby nenastala rovnost při hlasování, tedy 3,5,7,9
Vzhledem k vytíženosti všech lidí mi připadá rozumné jako délku dát 1 rok více zase není vhodné z hlediska toho že mám zkušenost že nové koště minimálně pul roku dobře mete, pak se ukáže např. že to byl omyl a potvrdí se dej blbci funkci a musí od válu :( nebo ne to se uvidí.
Počet lidí pro celou ČR ? 3 jsou málo 7 nebo 9 je moc tedy 5 ks radních at si rozdělí práci a stíhají (každý má svou sít kde něco dělá ) jinak jsou a nic zase pokud nebudou stíhat .
- půl roku, je to první mandát a nechť se ukáže jak to bude fungovat, na první pokus stačí i půlrok pak bych dával ze stejných důvodů jako psanda roční mandát,
- nemyslím si, že sedm je moc, ba naopak, volím 5+2 tedy sedm jako celkový počet radní a to zejména, právě kvůli absenci z různých důvodů takže ať ta rada při zasedáních má aspoň nějaký důstojný počet, 7,
Predpokladejme, ze prevazne budou sezeni elektronicka. Mne ted slo spis o formulaci navrhu, nikoliv jaky je nejlepsi. Zitra otevru hlasovani ve specialnim vlakne a napisu tam otazku s moznostmi, co jsem uvedl (nevymysli-li nekdo dalsi varianty) - a uvidi se. V tom vlakne budou moci mluvci diskutovat a v tomto vlakne, co jsme, mohou diskutovat i nemluvčí.
Myslim, ze idealni pocet radnich je 7 - pet mi prijde jeste trochu malo... Rocni mandat mi taky prijde idealni, sice myslenka nestejne dlouhych mandatu (alespon u prvnich kandidatu) podobne, jako tomu bylo u senatu s tim, ze by se v pravidelnych intervalech obmenovala cast rady, je zajimava, ale obavam se, ze by mohla zajit na nezajem hlasujicich.
myslim, ze pulrocni "zkusena" je dobry napad - jak pro jednotlive kandidaty, tak pro radu celkove. Pak je IMHO vhodne obdobi 2 roky: je to tak akorat, aby radni dovedl nejakou svou myslenku nebo koncepci od plenek az k realizaci.
Dobry pocet se mi jevi 5 ... je to uz snad dost pro zastoupeni vyznamnych nazorovych proudu, a dost malo na politicke trenice.
Taky bych zkusil ponejprv pul roku, pak se uvidi. Navic nemusime delku mandatu po zkusebnim pulroce stanovovat ted, muze to vyplynout az ze zkusenosti...
pocet clenu 7 ci 9 (abych mel co nejvetsi sanci byt zvolen ;-)
Vazne: cim vic nazoru, tim lip (i kdyz se bude nekdy obtizne hledat konsenzus) a taky se pocetnejsi rada bude hur obvinovat ze spiknuti, expertu je tu na to dost....