nemáte někdo zkušenost se získáváním licence na provoz p2p spoje v pásmu 23GHz u ČTU? Koukal jsem na web, tam je to docela jasně napsaný, ale nechce se mi vyřizovat to neskutečné papírování osobně, raději bych to řešil přes nějakou firmu, která se tím zabývá.
Běžně to prodejci spojů řeší u jejich vlastních produktů, ale já bych si chtěl dovézt spoje přímo z US, protože tam jsou ceny výrazně lepší než-li u nás.
Konkrétně jsem našel zadobře spoje Stratex DMC Altium, splňují normy EU a jsou HW relativně spolehlivé. Viděl jsem i u nás stejný typ v provozu.
Jen pro info, cena takovýho 155Mbps spoje je i s převodníkama z ATM na Gig. ethernet cca 170.000+clo+dph, což je velmi slušné.
A ta firma co je prodava u nas je ma za kolik? Imho bych se s nima zkusil dohodnout, nemuze tam prece byt az tak markantni rozdil ..
Oni to koneckoncu taky objednavaji vetsinou az na zaklade objednavky a taky to plati stale klesajicim dolarem ..
A s tou zarukou je to dobra pripominka .. kdyz ti neco odejde budes treba 2 mesice cekat na vymenu?
Problem je pokud se ti stane, ze by to nahodou mohlo strilet ven z republiky, pak je to hole nestesti a muze se to tahnout hodne dlouho ..
Pokud si dobre pamatuju, tak ty pasma pro CTU resi TESTCOM .. za nejaky baksis pri dodani dvou gps souradnic (dulezita je taky vyska) umi rict jestli tam takovy spoj pujde a jestli nebude problem .. pripadne myslim, ze se da zarezervovat a s papirem od TESTCOMu se da na CTU vymodlit hodne rychle schvaleni ..
18GHz ted trvalo CTU pres mesic, tak asi moje zkusenost. A to jsem jim vse potrebne poslal, i s merenim testcomu. By me zajmalo, co tam stim tak dlouho delaji... Ten testcom stoji neco kolem 10.000,- za vse krom 11GHz, to si koordinuje CTU samo.