xchaos
Samozvany gubernator
Team Member: MOD |
Ach, zase tohle pitvání odpovědí... z NYXu jsem si zvykl na jiný styl... takže stručně:
- tunel není preferovaný, a zejména jsem zdůraznil, že nepřistoupím na peer v Sitelu, pokud je možné vybudovat lokální spoj v terénu
- Sitel jsem zvolil proto, že vím, že tam NFX mám P.o.P, jeho členské sítě taky, a Dial taky a vedou tamtudy tak jako tak vlákna z Břevnova do našeho racku v Karlíně
- kapacita NFX je mi v podstatě ukradená, ale to už jste potom po Dialu druzí, kteří tvrdí, že mohou všechno, a nějaké technické parametry je nezajímají - já jsem technik, technické parametry připojení mě zajímají - chci lidem dotáhnout stomegabity domu co nejdřív, hned jak to bude možné. a alternativní CZF destinace přidat jako bonus, prostě jenom protože "We can do it".
- přidružené členství za 5000 měsíčně mě přijde stále relativně hodně nákladné, opakuji že nejsme řadový člen, ale zajišťujeme na vlastní náklady spoustu tranzitu
- případně přidružené členství by skutečně mohlo mít podobu "CZF Praha 2" - ale nechce se mi akceptovat NFX jako nejdominantnější subjekt CZF který je největší a tudíž "logicky" u něj končí všechny peníze. Proti vstupu do CZF Praha tolik nemám, ale nejsme právnická osoba, a tudíž nemůžeme skončit do zájmové sdružení právnických osob.
V neposlední řadě bych rád dokázal, že neformální prostředky, bez zakládání o.s., z.s.p.o., apod., lze v podstatě dosáhnout lepších výsledků, než pokud se vše převede na nějakou "byrokraticky čistou" formu. Tedy jsem motivován i politicky - chci dokázat, že to jde i jinak, i když samozřejmě: na datové toky které generuje NFX, zatím hned tak nebudu schopen dosáhnout, a při jednání se sobě podobnými subjekty budu čelit jejich obchodní paranoie....
Nicméně pokud se ukáže, že řešením je třeba koupit ten switch napůl s Petřinama a administrovat ho s nima společně, tak JÁ s tím nebudu mít problém - nevím jestli oni ano. Pouze bude problém ho současně využít i pro naši vlastní páteř, hmm.