Ahoj,
hledám nějakou platformu, kterou bych mohl použít jako přehrávač AAC+ streamů z internetu v terénu.
Zjednodušeně řečeno:
- aby to mělo USB (kvůli zvukovce, a popřípadě i UMTS modemu nebo Bluetooth adaptéru)
- aby to mělo Ethernet nebo WiFi (klidně v MiniPCI)
- optimální je nějaký grafický výstup (VGA nebo cinch video out)
- aby na to šel nainstalovat Linux, ideálně x86 verze Debianu
- aby to bylo menší než microATX deska a vešlo se mi to do kastlíku v autě
- aby to moc nežralo (ideální je jedno napájecí napětí)
- a aby to moc nestálo
Co byste na mém místě použili? Kdysi jsem přemýšlel o WRAPu, ale to už je hooodně kdysi...
Tak na hrane utahne/neutahne DivX film, rozjede i KDE4 ikdyz je to slideshow, zejmena kvuli geode grafice. Lehkotonazni graficky prostredi typu Xfce dava bez vetsich problemu. Ma to zhruba 1000bogoMIPS. Radil bych to zhruba na vykon lepsi PIII s lepsi pameti (ma 256MB DDR).
Mluvim teda o typu 3C3, ale 1D je to samy, jen na hranaty desce.
Takze prehravani nejakych audio streamu to da levou zadni.
Kdyz vezmes ze k ALIxu potrebujes jeste krabici, CF, baterky, cdrom a nejaky blbosti a tak ten netbook za cca 7000 neni zas tak drahy. Ten netbook je ale vykonem nekde uplne jinde.
Co se tyce tech "moutfieldackejch", tak jedine zatim zjistene "-" je strasne pomaly SSD disk pri zapisu. Resi to zakazani swapovani ve WINXP.
Vidím to na ALIXe. Zadání fakt beze zbytku splňuje
Krabice není potřeba nic extra, plastovka z Obi za pár korun postačí. CD-ROM není potřeba žádná, streamovat se bude z internetu, popřípadě z USB flashe.
Proč zádrhel s baterkou? Holt mi to při nastartování chcípne, pokud to nerozdejchá třívteřinový pokles na 6V (to asi nerozdejchá), tak to holt nabootuje znova. Nebo bych u toho mohl mít malý 12V/1.3Ah olověný akumulátorek trvale dobíjený přes diodu z palubní sítě...
Zobrazení a ovládání je asi jediná věc, kterou bude potřeba nějak extra pořešit... mám rozjednaný za pár korun 8" LCD panel s VGA, ale pokud to nevyjde, nedomýšlím důsledky...
Mám inovativní myšlenku ovládání - přes bluetooth připojený mobil s vhodným HID profilem (SE K750i) nebo Java aplikací pro tento účel napsanou. Za dob DOSu bych tohle řešil LCD 2x16 HD44780 na LPT a vykuchanou klávesnicí nebo tlačítkama na řídících pinech sériáku, ale chce to něco modernějšího