pihhan
Member
|
Dokumentace mapovacího postupu |
Příspěvek č. 1 |
Ahoj, nikdy jsem moc s mapou nedělal, a když teď zkouším oživit moji tečku, která už tam je několik let, mám trochu problémy s orientací. Předně, v mapě u informací pro hledaný node by bylo velice vhodné uvést link na kontakty mapperů. U node je možnost jenom typu in planning nebo obsolete. Je tam sice napsané, že pro jiný typ je třeba kontaktovat mappera, ale není tam už uvedené, kde k takovému mapperovi přijdu.
Je mi jasné, že ten kdo mapu používá denně, pro něj to není žádná komplikace, protože bude znát často půlku mapperů osobně. Ale pro člověka přidávající nové body poprvé se dost těžko dohledává, jak se vlastně dá přidat viditelný bod.
To je myslím potřeba především pro izolované nové síťky, které se nepřipojí přímo k ostřílenému freeneťákovi, který tohle všechno ví z hlavy. Chtělo by to do popisku o kontaktu mappera vložit link na seznam mapperů. Pokud jsem nečetl úplně špatně, přímý link nevede skoro nikde z mapy na kontaktní infomace, celkem špatně se to hledá. Otázka je, jestli vůbec v dnešní době ještě izolované sítě vznikají, ale pokud ano, proč je nenavést správným směrem. Asi by i neškodilo ve FAQ mít lépe rozepsáno, jak probíhá uznání node včetně aktuálního postupu potvrzení mapperem. Mě se to tam najít tedy nepodařilo, a pročítat všechna fóra pro dohledání informací je taky celkem náročné.
Naposledy upravil pihhan 05.12.2008 v 12:44
|