JF
Junior Member
|
Re: Celé fórum bylo napadeno spamovacím botem! |
Příspěvek č. 4 |
Kdybych měl moderátorská prava tak alespoň zabanuji IP adresu toho bota a účet zakážu. Ale je vidět, že to nikoho nezajímá. Možná to nechce jen moderátorská práva, ale fyzicky bloknout IP adresu spam bota v /etc/hosts v OS.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Mám v neblahé paměti úplně jinak zaměřené nejmenované fórum, kde nějaký prudič s moderátorskými právy chtěl bezdůvodně hlasovat o mém vyloučení. A bezdůvodně mazal moje příspěvky. Nějaký smyšlený důvod se vždy najde.
Bohužel obyčejný uživatel je proti trollovi s moderátorskými právy naprosto bezbranný a když většina mlčí, je osud diskutujícího na fóru spečetěn.
Jak se mám bránit administrátorovi, když mi bezdůvodně napíše VYPADNI! Já píšu jen vlastní názory a s nikým se nechci hádat. Takovéto jednání vypadá "pěkně" - udělá si pořádek, ale nakonec způsobí naprostý rozvrat a zůstane na fóru sám.
Trochu jsem to zjednodušil. Ve skutečnosti mi jeden moderátor bezdůvodně vymazal příspěvek (nebylo to poprvé, co mi někdo něco bezdůvodně smazal). Když jsem se ohradil v samostatném vláknu, tak jiný chtěl hlasovat o mém vyloučení a namísto toho aby se mě někdo zastal jsem byl bloknut. Ten první se mi později omluvil, ale to už jsem tam účet neměl ....... Když je to přes několik lidí, tak už to není průhledné. K takovému fóru pak mám automaticky naprostý odpor a nechuť tam cokoliv psát.
To je tak, když na fóru vznikne uzavřená skupina vyvolených a ti si bezdůvodně rozdají moderátorská práva. A takový vyvolený diskutující už nevidí rozdíl mezi napsáním svého názoru a nebo poškozováním/mazáním cizího textu. A ohradit se proti někomu z vyvolených je už automaticky vina diskutujícího. To už se ani ověřovat nemusí, co kdo skutečně napsal. Administrátor/moderátor by si měl zachovat nějaký odstup.
---------------------------------------------------------
Tohle fórum jsem sledoval jen po očku, možná asi tu došlo k podobné situaci, dle toho co píšeš.
Naposledy upravil JF 21.09.2017 v 15:39
|