ahoj,
nevim o bluetoothu zhola nic, zkusil jsem prohledat forum,
ale zadnou podobnou otazku jsem nenasel, pokud vim,
tak to taky jede v ""nasem"" pasmu ... muze mi to nekdo
objasnit ???
Rusit to jiste bude. V nedavne dobe jsem na to cetl jeden clanek a interference v pasmu 2.4 GHz je jednou z veci, se kterou se musi pocitat. Zatimco 802.11 protocol se zameruje na LAN a MAN, BlueTooth by rad (a asi bude) dominovat v PAN (Personal Area Network).
Tzn. ze pokud vam prijde nekdo do prace s walkmanem, ktery bude vybaven bezdratovymi sluchatky vyuzivajici technologii BlueTooth - je mozna nefunkcnost WiFi spojeni v dosahu BlueTooth (coz neni znacne, ale jednu mistnost by to mohlo odrovnat).
hmm, uz jsem si o bluetoothu taky neco pocetl a jestli to
aspon nejak chapu, tak on pouziva FHSS, takze by si mel
nejak umet najit misto, kde bude chodit, tim spis, ze je
pomalejsi - ale spis me slo o to, jestli proste 100mW WIFI
neprekrici daleko mensi vykon bluetoothu, resp. ho vylozene
nezahlti (jenze tim FHSS je asi dany, ze mu to az tak nevadi, co? ledaze by fakt vubec nebylo kde vysilat, coz je asi dost mala pravdepodobnost ...) je to tak a nebo inac ?
jo, cetl jsem uz spoustu clanku o tom, ze tohle JE docela
dost hustej problem, ale poradne jsem z nich nepobral PROC...
Odpoved na otazku proc jsem take nenasel :-(. Byl to clanek o podpore vyvoje, rychlosti a moznostech (i v budoucnosti). Diky tomuto clanku jsem o BlueTooth stratil zajem :-), neb PAN & 1Mbps me nenadchnul (skoda). Pomrknu se po nejakych "white papers" napsanych o BlueTooth a dam vedet.
Ohledne WAN - ony jsou body spojeny skrze WiFi? napr. Olomouc a Praha? Ja jsem to shledal nemozne diky cteni IEEE 802.11b a "a" documentace - tam je to zamereno na 1000/250/50 mW pasma kde 1000 ma mit dobry ucinek pro MAN a zbytek pro LAN.
OK frekvence samozřejmě koliduje, nicméně z vlastní zkušenosti mohu potvrdit že to dohro funguje, na svém notebooku mám wifi a bluetooth dongle a oba mně fungovaly zároveň, bez nejmenších problémů.