Kdyz prodolouzim napajeni k APcku tak cirka na 20metru a vsechno zmerit, ubytek je naprosto minimalni...
nicmenez apcko pouze blika a nefunguje...
konkretne se jedna o dwl900AP+
tak nevim..
neni to sice kose jak se rika ale melo by stacit i pouzit
napajeni po ethernetu (neplest s POE) .. jsou dve moznsoti bud
pres UTP kde jsou 2 pary nevyuzite tak je mozne pouzit ejdne na + a druhej na - a nebo pouzit jeste STP kde navic k tem 2 parum je jeste stineni a lanko
osobne tim napajim hub na 20m a jeste mi v tom dratu vede sit (tema zbylejma 4 drata pouzityma na 100mbit)
a nebo tu mam pak na cca 70m napajenej zcom XI 1510 outdoorove APcko
kde jedne UTP kabel je na 100mbit a druhej UTP kabel je na napajeni
no to jo, ale stineni je jen jakasi folie a do toho se mi teda nechtelo jit :-)(nektere STP kabely nemaji vevnitr lanko,ale jenom jakejsi silon, nebo co), STP jsem pouzil prave kvuli stineni, protoze to vede podel svazku kabelu, o kterych nevim, co v nich tece , takze radeji mam vedle natazenou jeste tu dvouliku. Pokud by ale ten STP kabel byl napr. oranzovej detwailer, tak ten ma klasicky opleteni jako treba koax a po tom by to slo urcite, spis de o to, jestli by to pak nemelo vliv na uzitecny signal ataky je cca2x drazsi....
jj to mas prafdu to me nenapadlo. na to sem zapomel ze neni STP jako STP .. sem zapomel ze nektere tam misto toho lanka davaj silon tak je reseni bud ta dvou linka nebo STP kabel navic )