Má někdo zkušenosti, co dělat, jak postupovat s povolením o umístění antén na stožáry VN elektrárenských společností?
Je v tom nějaký problém, co se týká rušení atd?
Jestli chceš získat povolení na umístění antény na stožáru s VN, tak musíž zažádat tam, komu ty stožáry patří, tedy nejspíše nějakým rozvodným závodům, ale nejspíš to povolení nedostaneš.
Ale kdyby jsi to povolení získal a chtěl opravdu na ten stožár s VN umístit anténu, tak tě musím upozornit, že VN je zdrojem velikého rušení pro jakékoliv radiové vlny (rádio, televize, CB, WiFi...).
No ale pak mi tedy vysvětlete, jak je možné, že to někdo už má udělané a jede to v pohodě. Je samozřejmě otázka, jaké to jsou antény, respektive na co? Ale když tady píšete, že jsou tam šílený ruchy. Je rozdíl tedy mezi sloupem VN a NN. Konkrétní případ, který jsem viděl je umístění na NN, ale já bych to potřeboval na VN sloup :(( Nebo budu muset lovit dále nějaký dobrý bod?
Tím že kabelem protéká proud v jeho okolí vzniká magnetické pole. A čím je větší napětí, tím je to mag. pole větší a tím je také větší zarušení radiových vln.
Chapu, takze pokud bude protekat 1kV a 22kV, tak je jasny, ze na tom 1kV si anteny umistim blize dratum a na tom 22kV si je muzu tak akorat umistit k zemi. Chapu to spravne? Takze kdyz
sezenu nejlepe sloup s telefonnim vedenim, tak je to pro me uplne idealni. Skoda, takovej nigde totiz v blizkosti neni.
Ad to naindukování ...... to znamena prosim co?
Tedy neni mozne umistit anteny na tyto sloupy? Abych se nenoril hloubejc za ziskanim povoleni, ktere mi v konecne fazi bude uplne na nic.
A jeste jedna otazka. Pokud stoji v trase mezi 2ma body sloup opravdu VN - 110kV, bude to mit nejaky vliv na prenos? Vzdalenost mezi body 10km, sloup VN je presne v polovine.
Ruseni VN vedeni by me taky zajimalo - mate nekdo zkusenosti s tim ze mate v trase spojeni zrovna VN vedeni? Myslim pri sis nizsich vzdalenostech, mam to k acesspointu 500-600m a v cca.polovine mam v trase draty VN... ?