Ja bych potreboval router tak s 6ti PCIkama, ale to asi nebude k dostani, ze??? (ja vim, ze si mam koupit normalni masinu, ja se jenom tak ptam;-))))))
Meril jsem odber naseho AP (celer 433MHz, 4,3 GB HDD, VGA velocity 100, 64 MB RAM, 2xPCI wlan XI686 a 1xethernet PCI) a na digitalnim watmetru to ukazuje odber kolem 37W.
Tech skoro 50W je odhad?
Zajimalo by mne porovnani s jinymi sestavami, jestli jste to nekdo meril, dejte mi vedet co jste namerili.
Na spotrebu nehledim. Proc mame v baraku zasuvky, ne? Aby se na ne najemnici skladaly. I kdyz jsou to prudici duchodci co si o internetu myslej, ze je to nejaka americka zbran.
Ja to meril vypujcenym digitalnim wattmetrem (pruchozi). Ukazuje okamzitou hodnotu cinneho vykonu + zaznamenava minimalni a maximalni odber (spicky). Samozrejme pri nabihani systemu se okamzita spotreba vysplhala k 50 W, ale po nabehnuti mandrake 9 se hodnota pohybovala kolem 37 W. Jedna z wifi karet nebyla zatizena provozem (byla odpojena antena), ale nemyslim si, ze by to nejak vyrazne ovlivnilo celkovy vykon.
Doma jsem meril sveho Durona 1300 40GB HDD, 512 MB RAM, VGA Kyro II, cdrom, CDRW a odber se pohyboval v klidu kolem 100W spicka byla 133 W, zadnou brutalni zatez jsem nezkousel.
Vse samozrejme bez monitoru.
Ve vypnutem stavu to ukazovalo cca 4W (ATX zdroj).
to Petrik:
muzu se te zeptat za kolik by jsi byl schopnej sehnat samotnej procesor?? Muzes nakupovat v Elapu velkoobchodne.
A jeste jeden dotaz jaka by byla nejvhodnejsi deska pro tento procesor full ATX. Vim ze pro socket 370 jich uz moc neni a s jakym chipsetem
Diky