Tohle bych házel na hlavu těm správcům apček. Od tý doby co jsou v czfree připojený běžní lidi(lamy), tak je to jejich práce. Je takový problém bloknout port 135? Copak můžete chtít od (nadsázka) nějaké babičky, aby si nainstalovala patch.
Mimo jiný, když ten port bloknou, tak zábraněj i dalšímu šíření, kromě toho, že ochráněj "svoje ovečky"
Jojo, souhlasim s Norickem. Na druhou stranu si myslim, ze by spis mela byt osveta smerem aby si lidi nainstalovali nejakej Kerio Personal Firewall, Zone Alarm, apod. k sobe na comp. Kdyz se pripojujou modemem, tak jsou v mnohem vetsim nebezpeci a provideri je take nechrani.
Kazdopadne by to chtelo, aby spravci APcek pri pripojovani nekoho, kdo "do pocitacu" moc nevidi, ho upozornili na mozna rizika.
Taky jsem u sebe zaznamenal WIn32/Blaster kterejzto beha teda asi i siti na Ujezde, takze pro ty co ctou forum a jsou pripjeny na ujezd varovani ze se nam tu objevil taky. Uz jsem ho u sebe odstranil a winy zazaplatoval, ale pro jistotu varuju zbytek.
Problem s Blastem maji pouze stroje, ktere jsou pripojene do internetu, nejedna se o virus v pravem slova smyslu, ale o programek, ktery se se natahne na ciste nainstalovany stroj (tyka se to vsech pocitacu s Win2k pocinaje a vyse).
podle toho co jsem sledoval na sve siti, jsem zjistil, ze tento virus se snazi podle nejakeho algoritmu provadet scan ostatnich stroju a pripadne je prolomit. vysledky posila na nejaky cetralni server.
Proti tomuto viru neexistuje prakticky zadna obrana. Do pocitace se vam dostane vzdy, pokud si nainstalujete cisty system a chcete si potom stahnou napr. aktualizac ze serveru microsoft.com. mimo jine tento vir take monitoruje veskere aktivity na pracovni stanici, ktere dale odesila. je to ekvivalent jineho viru, jeoz jmeno si uz nepamatuju, ale posilal jsem kdysi Stay d tento vir vcetne logu co se mi tu monitorovalo.
Tedy: tenhel virus mate v pocitaci VZDYCKY OKAMZITE po nainstalovani noveho operaciho systemu na pocitac a nasledne pripojeni k internetu. je potreba stahnout remover tohoto viru, a nainstalovat antivirovou ochranu na pocitac. pak dotahnout vsechny aktualizace ktere jsou potreba. virus se projevuje tak, ze po urcite dobe dojde k restartu systemu.