Dobry den, potreboval bych poradit. Mam 2 vyse uvedene zarizeni. Ten HW Router je pripojen k jednomu pocitaci a ve druhem je PCI karta. Vse od stejneho vyrobce SMC ve variante 54Mbit.
Problem je ten, ze pokud pouzivam defaultni nastaveni, tzn. pouzivat DHCP a bez jakehokoli sifrovani, vse funguje jak ma, jenze kdyz zapnu WEP (na obou stranach se vlozi stejna phrase a ono to vygeneruje 4klice) pripadne jeste WPA s autentizaci 801.X, tvari se ze je pripojen, ale z PCI se na router resp. i prvni pocitac proste nedostanu ani ho nepingnu (ani naopak z prvniho pocitace pres router ho nepingnu .. ale zato PCI ESSID routru vidi) (a XPcka (nejspis) prideli te PCI uplne jine ip nez ma mit).
Navic nastane stejny problem, kdyz na tom HW routru DHCP vypnu a v jeho Firewallu nastavim pristup jen pro dana IPcka (i sifrovani je uz vypnuty). Proste to samy (vse se tvari ok), akorat windowsy uz neprideli jinou IP a samozrejme ze nejede.
Uz me vazne nenapada co bych mel zmenit v nastaveni a nevim co by jste potrebovali vedet vic, abyste mi s tim kdyztak dokazali pomoci.
Firmware je na obou stranach posledniho vydani.
Moc vam budu vdecny za jakoukoli konkretni radu.
Dekuji.
Zkus si přečíst dokumentaci k těm zařízením, možná bude problém v tom, že to spolu za určitých okolností neumí komunikovat.
další věc.: jaké používáš widle a pomocí čeho tu bezdrátovou kartu ve widlích nastavuješ?
Taky jsem s tou kartou mel velke problemy. Puvodne jsem si koupil 22MB a jelo mi to sqvele, ale pak se karta asi po 2 dnech odpraskla, resp. chovala se velice divne. Zastoupeni SMC nemelo 22MB kartu na vymenu pri reklamaci a tak mi pujcili sqvelou 54Mb. Je to "shit", resp. jsou problemy s kompatibilitou smerem k jinym zarizenim. Napr. ve W98Se mi to porad hlasi problem s HW a prestoze mam posledni ovladace, tak jsem to tam vubec nerozjel, v XP to sice jede, ale karta porad resetuje spojeni. Asi bych, pokud to neni uplne nezbytne nutne do "g" nesel. Je to nova technologie a pokud si pamatuju, tak byly problemy s definovanim standardu. Ja osobne bych od SMC sel do 2602w, tak fakt jede jako z praku. PetrS