korunak
Newbie
|
Stráž nad Ohří |
Příspěvek č. 1 |
Ahoj, plánuji vybudovat freenet ve Stráži, lidi bych měl, prostředky taky, ale konektivitu kde vzít nemam :( Momentálně jsem připojen přes kabel1 (nechápu proč je v czfree seznamu v jinem threadu, kdyz je to telekomunikacni spolecnost s licenci a komerce jak remen), jednání s ním o konektivitě ušlo, ale nemaji jí dostatek a na 1 Mbit několik desítek lidí nepřipojím. Tak jsem zkusil sloane a další, ale ti se mi ještě neozvali, nebo sou strašně drazí (net4net 9000 za 2 Mbity a levný je to jen pro velkoodběratele) a stejně nevím, jesli to od nich půjde, páč optický kabel mi tu vede kolem dráhy (nebo má věst?), ale urřitě tu nebude POP. Vidím skoro nikam, zapadlá obec, naprosto netknutý vzduch, žádná komerční i nekomerční konkurence :( Pls poradte.
Nápad: zkusil bych si pronajmout rekneme 5 - 10 Mbit optickyho vlakna bez internetu, jen holy vlakno (jako to udelalo NFX) a pripojit se k nejakemu jinemu sdruzeni, ci se stat primo jeho soucasti, kteremu bych defacto platil za konektivitu a byl mu strasne vdecnej atd. V uvahu by pripadalo jakekoli vetsi, idealne obrovske a dobre vedene a v NFX (PilsFree, KLfree, Czela, HKfree, Liberecky obcansky sdruzeni atd.), ale vemu zavdek kymkoli, kdo mi da nejakou sanci se za rozumny prachy pripojit. Komercne vystupovat nehodlam, budeme freenet a doufam, ze mi a mym oveckam, ktere nemaji zadnou moznost pripojeni (vyjma tfujtajblu jako GPRS) pomuzete