pavel001
Newbie
|
co potrebuji? ap, bridge, router..?? |
Příspěvek č. 1 |
prosim o radu..potrebuji se pripojit na ap asi 250m ode mne. pripojeni je pro muj notebook, nekdy bych se chtel pripojit i s druhym notebookem.(tzn pouze 1pc, vyjiecne2) muj notebook ma integrovanou wi-fi kartu, druhy pouze lan.
notebookem s wifi kartou se nemohu pripojit na vzdaleny ap primo. funguje to pouze kdyz vystrcim cely notebook s okna (neni to pohodlne pro praci :-) ..)
takze potrebuju ext. antenu, a nejaky hardware (asi ap nebo bridge..).
zaver: moje"krabice" me musi spojit se vzdalenym ap (wi-fi)a ja pote na "krabici" mym notebookem (take wi-fi). "krabice by mela mit i lan port, 1 staci (pro 2. notebook). vse je v ramci jedne mistnosti,antena bude za oknem asi 2m od pc, zadne strechy..
trochu mi unikaji rozdily mezi ap, bridge, router (to jako router lan? - vice lan portu? nebo router wi-fi site?)
je potreba mit "druhou" wi-fi sit pro sebe (rozsah adres), nebo se zapojim jiz do stavajici? v pripade ze bude potreba "druha" wi-fi sit, tak by ta krabice mela asi umet NAT ne?
mozna se ptam na samozrejme veci, ale je to muj prvni wi-fi pokus, tak prosim o shovivavost.
predem dik za obbjasneni situace.
|