Tak jsem si koupil tenhle stroj a zacal spojovat.Hned po pripojeni jsem sel na admin a nahral novej firmware a to 1.17 a restartoval.Nasledne se AP vubec nehlasilo a ja se tak nemohl priojit na admin (HTML) .Po pul hodine jsem zjistil ze je potreba vratit tovarni nastaveni abych se tam vubec dostal.Takze jsem si vzal manual a hledal co stim.Nakonec jsem nasel v tom "manualu" jak se resetuje (drzet tlacitko RESET vypnout AP ze site ,stale drzet RESET,zapnout a po 5s pustit) pote jsem se uz dostal na admin kde me uvitala obrazovka ,kde se pise ze tam byl nahranej spatnej firmware a ze je potreba nahrat jinej.Tak sem stahl novej 1.20 a nahral.
AP se rozbehl! a mohl sem si s nim konecne pohrat. Nainstaloval jsem PCI kartu stejneho typu i vyrobce a zacal spojovat. (2m) Sit se spojila rychlosti 11Mb (ss 95%).
Pote jsem donesl PC s PCI na sve misto o patro vis a uhlopricne a zapnul .Sila signalu byla na 50%.
Vse se zdalo v pohode tak jsem vzal AP a donesl ho na pudu a pripojil delanou vsesmerovku. PC1 s molou antenkou si porad drzel signal okolo 55% a vse jelo OK
Dalsi krok byl pripojeni kamarada na 300m:
Nainstaloval jsem kartu na Win98 a pote preinstaloval na Win XP (nejak mu to blblo) a pripojit delanou antenu MMDS a kni 20m kabelu RG-58!!!!! Je to brutalni vim utlum tak kolem 17dB ale svete div se ono to naslo AP s delanou vsesmerovkou a ss byla na 45 % .
Vse se zdalo OK.
ALE po prochazeni siti a hledani druheho PC to zacalo. On mne videl v pohode a mohl stahovat a delat ruzny veci ale ja nebyl schopen se pripojit na jeho PC a cokoliv s tim delat.Chvilu tam byl chvilu ne .Pingovat to slo jak on me tak ja jeho ale ve Win proste sem ho nevidel. a takhle to pokracuje do ted. Hry samozrejme nejdou a jakakoliv prace je nanic protoze ho chvilku vidim chvilku ne.Zpravy mu posilam na 5x. Pritom on na mne v poho!
Tak nevim, je to silou signalu ze to tak blbne nebo je chyba nekde jinde.Co vy nato.....
Tak tenhle problem jsem mel s Dlinkem, kdyz jsem ho provozoval v AP - APclient (pokud se to vubec videlo).
A kdyz uz to fungovalo, chodilo to jak modem )
Chyba v mem pripade byla ta, ze tam byl moc dlouhej kabel.Ted ho tam ma tak 10m a vse je OK (6Mbps) . Jen jsme vymenili sito anteny za jiny (vetsi a ne tak zdeformovany) stavajici bylo diky nasim pokusum tak zdeformovany ze to prestalo jet uplne.
Diky jeste jedne paranoi jsme si taky pekne zadelali.>
V zarici byl original propojeny stineni se stredem a tak jsme ho prerusili No a pak uz to nechodilo vubec a nemohli sme dopatrat proc (zapomeli sme na tuhle nasi zmenu) Az sme na to dosli a vse dali do puvodnuho stavu ,slapalo to jak hodinky....