kostax
Newbie
|
Re: Jadro 2.6.5 |
Příspěvek č. 5 |
Takze to nezbyde na nikoho jineho nez na me, abych hlasil nestabilitu.
Hostap 0.2.1 s kernelem 2.6.5 a 2.6.6 jsme testovali na 3 strojich. Pokazde jinak nastaveni, jinak kanaly, jiny pocet lidi na AP. Vsude stejne hrozne vysledky.
Disasociuje to nahodne klienty na APcku.
Vypozoroval sem jednu zavislost: cim vice klientu je pripojenych tim ta disasociace probiha casteji. Na jednom AP kde je 11 uzivatelu trval funkcni stav asi 5minut a pak disasociace vsech. Pomuze pak jen iwpriv wlanX reset 0. Jenze to by me zabili, kdyby jim to par min jelo, par min nejelo....
Tam kde je na AP jen jeden klient (neustale zaply - linkovy spoj) tak tam vypadky jsou cca 1x za 4 dny. Patch Jbohac na to nema zadny pozitivni ani negativni vliv. Disasociace probihala s i bez patche. Takze jsem provedl reseni, ze ty linkove spoje jsem obratil. Master jsem dal na starsi hostapy, a novej 0.2.1 jede v managed a ad-hoc. Takto nejsou prozatim problemy.
Na jedne masine jsem byl dokonce donucen se vratit k 2.4.x kernelu. Protoze hostap 0.1.x a 2.6.6 kernel zpusoboval prenosy max 800-1000kbit.
Docela slamastika. Doufam ze Jouni vymysli nejaky patch nebo 0.2.2 verzi, kde disasociace bude vyresena.
Vse zkouseno na Slackware. Nekde Current, nekde jen 9.1 (updatovano par baliku aby chodilo 2.6.x jadro)
Tak a kamenujte me za to ze hlasim vadne hostapy.
Minule kdyz sem se zminil ze hostap 0.1.0 ani neasociuje klienty, tak sem za to byl malem ukamenovan, a ejhle za 2 dny Jouni vydal Pssr patch...
Nechci tim znevazovat praci Jouniho, naopak obdivuji ho a smekam hluboko klobouk....