Na stožáru, kde máme umístěné již jeden rok AP, se nyní usídlila i konkurenční firma. To by mě tak nepálilo, kdyby nás nezačala rušit.
K současným námi použitým kanálům 1,11 ta firma obsadila kanály 3, 5 a 8.
Jelikož je šířka pásma u wifi 22MHz, pro nerušený provoz musí být odstup kanálů aspoň 5. To znamená například kanály 1-6-11.
Tedy 8 kanál nám způsobuje rušení na 11 kanále.
Ten kanál 8 má opačnou polarizaci než náš kanál 11, jenže signál na anténě je tak silný, že i na naši polarizaci je jen nepatrně slabší, než náš signál.
Znovu upozorňuji, že jsou fyzicky na stejném stožáru jako my. Nedá se tedy ani směrovější antény.
Volal jsem jim, že mají velký výkon v anténách a oni mě ubezpečovali, že výkon je nastavený na 100mV - tedy dle GL.
Nevím jak mám postupovat.
Na spožáru jsme v pronájmu stejně jako oni a navíc majitelům bytovky, na které se stožár nachází, nabídli lepší podmínky připojení než my.
Máte s tím někdo zkušenosti?
je třeba je jako později příchozí upozornit na to, že způsobují rušení svou instalací - podle podmínek GL je třeba, aby se postarali o změny v kanálech tak, aby se dalo dál jet. Pokud nevyhoví žádosti, je možno podat podnět na Inspektorátu.
Dle me maji nejake divne zarizeni nebo ho mate vy.Me i nasi regionalni konkurenci se osvedcilo byt ob jeden kanal...tedy 1,3,5,7,9,11,13...samo v jednom miste tak 4-5siti max... .Samo odstranit a resit by to meli oni.Ale asi se na to vyflaknou...
Jedinou moznou cestou je v tomto pripade dohoda. Pokud dodrzuji max.vyzareny vykon, mohou si vlastne delat co chteji. Je v zajmu vsech se dohodnout, protoze "rusi" nejen oni tebe, ale zaroven ty je.
To slovo "rusi" je zamerne v uvozovkach, protoze CTU v pasmu 2.4GHz nezna pojem "ruseni" - jedna se rposte o vysilani na stejnem kanale, nikoliv o ruseni.
Krom dohody jina cesta neexistuje.
Můj osobní názor je ten přistupovat k tomu tak že, pokud jsemtambyl dřív tak v tomto smyslu i tak hovoří GL upozorním toho kdo tam je po mne pokud by to nerespektoval zajdu do firmy upozornuji mezi čtyřma očima mu řeknu co mu na to řeknou klienti když začnu já nepravidelně rušit jeho samozřejmě předtím na neho půjdu v klidu kdy si předtím podle portálu justice najdu kde bydlímajitelé vetšinou u malých firem to je adresa technika majitele a konfiče firmy v jednom a to že, mu zazvoní soused antén ho trochu rozhodí a bude mu jasný že, to myslíte vážně pokud by byl drzej apodobně postupoval bych tvrdě jak jsem psal výše pokud měl na hákutak jít na ČTÚ vysvětlil jim že ta osoba nereaguje na výzvy a že opravdu potřebuji pomoc správního orgánu že, se xy nedrží GL no nemyslím si že když nekdo tohle přednese že, by se na to vyprdly.
Definoval bych to takhle CTU je správní orgánz pravomocemi udělených státem tedy má za povinnost ukládta nařizovat vydávat apod. Pokud vydal neco jako GL mel by tedy v opravdu oprávněném případě pomoct. Když nekdo porušuje GL byt jen tímže přišel jako druhej a dělá bordel melo by CTU pomoct.
zdravím Karel