Docela zajimava novinka ... Bohuzel je UPC stale dostupne na malo mistech, ale pujde to takhle dal..
-----------
UPC zrychluje až na 4096/512 pro domácnosti
Společnost UPC začne od zítřka zvyšovat rychlost připojení k internetu prostřednictvím své sítě chello u služeb chello classic a chello plus. Zákazníci používající chello classic dostanou za stejné peníze jako dosud rychlost 2048/256, download tak bude rychlejší o půl megabitu, rychlost uploadu je zdvojnásobena. Uživatelé chello plus dostanou ještě hezčí dárek, kdy kromě dvojnásobného uploadu dostanou i zdvojnásobenou rychlost stahování. Nové parametry služby chello plus tak budou 4096/512 kbps.
UPC chce přilákat i nové zákazníky, prvnímu tisíci nových zákazníků nabízí za uzavření smlouvy MP3 přehrávač, nadále pokračuje s akční cenou za zřízení služby ve výši jedné koruny.
Zrychlování proběhne postupně od 1. prosince do Štědrého dne, až 90 % uživatelů by měla zrychlení pocítit už během prvních dní nového měsíce. Pro získání vyšší rychlosti může být potřeba restartovat modem. FUP/datové limity se prozatím nemění, je ale pravděpodobné, že v případě extrémního vytěžování uploadu může dojít k zavedení odpovídajících kroků.
Zdroj: UPC
-----------
Ja nevim, ale na co mi je linka kterou nejsem schopen vyuzit? Presne specifikace sluzby asi taky nikdo nezna.
Kdyz uz poradnej 4mbit tak od poradnyho providera takze bude jen muj a budu si s nim delat co chci a ne se obavat zavadeni nedefinovanych "nutnych kroku"
Jj, o UPC jsem taky nejakou chvili uvazoval, ale tim ze u nas neni k dispozici, jsem nakonec zakotvil u czf. Vzdyt UPC mi nikdy nenabidne konektivitu do czf) To je uplne nej vyhoda Jinak mit 4 Mbity...s tema limitama to clovek stejne nebude moct nijak extra vyuzit...pochybuju ze se clovek bude celej mesic kontrolovat, aby nestahl pri ty rychlosti tolik veci, aby mu to pak nejelo 64
sway
01.12.2004 v 08:00
zubodravec
Senior Member
Re: Re: Re: Re: UPC zrychluje až na 4096/512 pro domácnosti
Mám stejnou zkušenost, jedu na Chello plus už rok a půl, a na Hotline jsem voalal tak cca 5 krát, a většinou to bylo předem ohlášeno, jen já si toho nevšiml.
Dále také neznám nikoho, kdo by byla rychlos FUPem snížena na 64.
Dále mi rychlost málo kdy klesla pod udávanou maximální hranici.
Co se týká sdílení UPC linky, jde přece vše vyřešit technicky tak, aby dohledání toho, že na tom jede víc lidí bylo opravdu, ale opravdu dost složité. Notabene proč by to někdo hledal, když měsíční platba je 1680,-kč, nebo kolik.
Pokud bude czf na techologii WIFI (pátřní spoje samozřejmě), nikdy se kabelu ani nepřiblíží.
No poslední dobou v centru i poslední míle přes WIFI smrdí průšvihem :-)
01.12.2004 v 15:54
Areo
Newbie
Re: Re: Re: Re: Re: UPC zrychluje až na 4096/512 pro domácnosti