A ještě další věc ohledně optiky. Prohledal jsem toho spoustu, ale nenašel jsem konkrétní odpověď. Zajímá mne, na kolik takový spoj vyjde.
Předpokládám, že pro mou věc je ideální řešení koupit dva konvertory. Protože tomu nerozumím, zeptám se jaké jsou mezi nimi rozdíly. Našel jsem ceny od 1100 do X 000. SHAKE na schůzce mluvil o cenách 1800-2000 ks. Jaké jsou rozdíly?
Jaký kabel? Kolik stojí lepení/vaření?
Co vše potřebuji ke spoji (konvertory, kabel, nějaké konektory, nějaké držáky konektoru....)
atd.
Je zde někdo schopen navrhnout rozpočet na takovýto spoj, když budu uvažovat o těch 200 metrech? Gooorila
Mam pro Tebe jen 1 (asi nejméně vyznamný) tip. ZPNet má jeden pár nevyužitých UTP/FO konvertorů (100 Mb). Pokud máš zájem, kontaktuj kodan, myslím, že se dohodnete na oboustranně rozumné ceně.
Ale mě by lákal ten sat. koax, na těch 200 metrů by neměl mít na 2,4 GHz tak velký útlum.
Kdysi jsem zkoušel dvě "G" AP na vzdálenost cca. 50 metrů po tom RG58, jelo to skoro 1,5 MB/sec.
Ty huby asi tak 500-1500 Kč.
Nezapomeň na ochranu, aspoň na jedné straně, ta stojí cca. 500 bez DPH.