Pockej clovece, ty chces rict, ze jeste neexistuje Crusader 100mbit? ja teda nevim, detailne jsem to nestudoval, ale neexistuje uz? ja nevim jestli jsem pro nekoho konkurence a chci rict, ze na 100mbit jsem to jeste poradne nezkousel, predpokladam ale (myslim ze dost opravnene) ze to nebude zadny med a proto nikomu neslibuju, ze z toho 100 bude, jde jen o to to poradne vyzkouset, takze kluci mir a klid, nikomu nekonkuruji. Autor
Mimochodem v žádném případě tímto vstupem do fóra nechci vzbudit dojem, že se nad velmi legendární a uznávanou Ronju povyšuji, prezentuji jen svou vlastní aktivitu a její produkty, teoreticky bych mohl zastat i vytížené konstruktéry, kteří nestíhají nebo nemají čas Ronji vyrábět. Prakticky chci jen nastínit, že i tímto směrem (LaserBridge) se dá komunikovat rychlostí 10base-T. Mnou uznávaný Karel Clock Kulhavý, jehož Ronju jsem pochopitelně také stavěl (propustnost však měla jen asi 30KB/s - uznávám moje chyba asi někde v pracovních bodech) zůstane navždy prvním člověkem (mě známo), který se o to zdárně pokusil. Tímto mu děkuji za prožité chvíle při stavbě jeho spoje. Autor
Vse je ve fazi testovani, jde o prototyp, jinak ta teplota... neni to VCSEL takze zas nic tak zavaznyho. Termostat vypina topeni pri
25°C a zapina pri 15. Laser je schovan uvnitr stineneho krytu kde je teplota rovnez kolem 30°C (vykonova ztrata) jinak dik za zajimavy dotaz. Pripojit topeni je v zajmu drzitele, to neovlivnim, kazdopadne i kdyby se dostala teplota tak na -15°C počítám, že i bez topení by se vnitřní elektronika vyhřála minimálně nad 0. Jediné čeho se obávám je opak a to je léto. Autor
doufám, že ti to bude fungovat i v létě. jinak taková připomínka. 10 mbit je z obchodního hlediska nezajímavý. a 350 m je hodně málo. dotáhni to aspon na kilometr.
Pojítko je pěkné ale ....................
Dávat 12 000,-Kč za 350 metrů spoje je finačně velice nevýhodné
a to pro kohokoliv - jak pro komerční, tak i nekomerční subjekty.
Pokud má někdo jiný názor, tak ho napište.
Takový kousek, za takové peníze nestojí.
Já bych si ho koupil hned, kdyby to šlo alespoň na 1Km.
To už by bylo zajímavější.