to danny - ono je to malicko jinak, diky dostupnosti levnych spoju tu prave nastava problem, ze si to muze koupit i neznaly clovek ... kdysi pokud si dobre vzpominam .. to chodilo tak, ze pokud si nekdo kupoval "drazsi / lepsi" (10Ghz) spoj ... tak mel penize i na rekog. a instal ... nebo pokud si myslel, ze tech spoju bude delat vice ... tak si nakoupil potrebne vybaveni ................ nicmene dnes se to nejak zmenilo a i lide, kteri o tom vedi uplne prd se diky vsemoznym splatkam atd .... dostanou k desitkovemu spoji .... oni vedi jedno ... "pojede nam to rychle" ... a s timhle jdou na nakup .... samozrejme vezmou tam kde jim to prodaji "nejjednoduseji" ...... nicmene tohle neni dobra cesta ... prece jen i rozumny prodejce si zacina uvedomovat (nebo vzdy uvedomoval) ze tim, ze proda spoj "kazdemu" tak si vlastne odrezava i svoji vetev .. a driv nebo pozdeji neproda nic ............. takze ono je to jak prodat kopu naslapnych min kde komu a najednou zjistime, ze nebudou zadne pole ... vsude same miny ... pole budou v hajzlu ... a my vicemene take .........
takze ono se na to da divat dvema pohledy ... bud ted hned prodam mrte spoju komukoli a za nejaky cas je to pasmo mrtve .... nebo to prodam jen tem co o tom neco vedi ... a budu prodavat "porad" ... takze z meho pohledu je proste skoda, ze existuji prodejci co prodaji "kazdemu" .... protoze tim podrezavaji tu pomyslnou vetev nam vsem ... me totiz neprijde nic tak sloziteho v tom, ze kdyz nemam vybaveni tak si ho pujcim (nebo zaplatim nekoho kdo to vybaveni ma)............ a v prvni rade si o tech spojich neco nastuduji abych alespon tusil, jakou skodu mohu zpusobit pokud se na sajtu zachovam jako debil ......
- development
- freenet, education
Věcná, duplexní rozestup je nenastavitelný pouze u jednoho našeho spoje. Takže pevný a neměnný logicky není to správné slovo, je uzamčený SW, Michale. Za poslední 3 roky jsem měl dva případy, kdy to někdo chtěl a v tom jednom jsem to na dálku naladil do kanálového páru bez lossů, v tom druhém to vyřešila větší anténa, která tam stejně od začátku patřila.
Vzhledem ke zvyšujícímu se přetlaku objednávek nejen poslední dobou /které se snažíme vykrývat do 5 pracovních dnů u 10 GHz spojů/ Ti chci popřát, abys neměnil svoji technologickou strategii a pokračoval v nastoupené cestě.
Imho, jetá 16 - s cenou kolem 45 000 Kč a roční zárukou? Ano nebo ne? Prosím u nás, nechci tady kolegům z Orcave dělat debatu.
Podívejte se na stream z konference, více na internetprovsechny.cz
nenechávejte mi soukromé vzkazy, pište maily. Příspěvky vyjadřují moje soukromé názory, nikoliv názory společností, které mně zaměstnávají.
Díky za pochopení, pokud jste tohho schopní.