Jsem úplný zelenáč v oboru, dneska jsem se zaregistroval. Bydlím nedaleko - Jaurisova 15 na rohu s Dolní a na Bohdalec vidím (jsem v posledním - 4. patře).
Tebe jsem nejak prehledl, resp. uz vim, neda se ti dle profilu napsat. Mas to nejak zakazane.
Mas stale zajem se pripojit ? A mas moznost zridit na dome, kde bydlis AP ? Muzes udelat nejake fotky ? Nebo treba u fotek u <a href=http://www.mts.cz/freenet/>Libora</a> oznacit, kde ze se to vyskytujes ?
Ahoj! Zridil jsem node BOHDALEC, bydlim hned u zastavky a vidim smerem na Zizkov i smerem na plynarnu, Kaufland. Rozeslal jsem par dotazu a budu se pokouset pripojit na nekoho ze Zizkova, pokud to vyjde, tak dam vedet a zridim i AP. Nemate nahodou nekdo pristup na internet nejakou pevnou linkou?
Zatim cau
honza v tom hustém dešti dnes udělal všesměrovou anténu. spustíme ji až zítra, tj. pondělí.
jestli vidíme nějaký červený baráky jsem se zapoměl podívat, ale jestli vidíš spořitelnu, tak v pohodě. jsme dost vysoko. 13 pater, pak budka na výtah a všesměrovka je ještě na několikametrové tyči.
všesměrovka zřízena. ssid je CZFree.Net.Heaven, mac adresa je 00 60 b3 6a 5e 51, kanál 11
pokud jsme něco nepodělali, tak by tam mělo bejt volných 32 kbitů.
bydlím Pod Sychochrovem I č.26, vzhledem ke svému nedávnému úrazu jsem delší dobu nebyl na střeše, ale jsem si skoro jist, že mám přímou viditelnost na Šoríka a Nightmare. Steje jako ostatní vidím i ty pověstné červené baráky :-)
Bohužel nemám ani anténu, ani vzdělání z FELu. Takže principům na kterých tato sí? funguje se teprve učím, ale pokud bude někdo chtít v této lokalitě vybudovat AP, tak se toho rád zůčastním.
(Teda, až mi sroste noha :-)
S pozdravem
Richard
P.S. To by bylo, abychom ten signál na náš kopec nepřitáhli....
chtelo by to sehnat nejakeho zajemce v tom prvnim oranzovem baraku smerem do kopce, blize k plynarne (na ten jeste vidim) anebo v tech baracich na hrane kopce smerem do kopce. Chlapci, hodte tam nejake vytisknute vyzvy lidem do schranky anebo inzerat prilepit na sklo ! Treba se nekdo chyti.
Hele...nevíte jestli mám naději se připojit v Mojmírově 14?(hned vedle vršovickýho nádraží) 4 patro...vidim na kostel na čechově náměstí a s trochou vůle na paneláky na nuselský.....kdybych vylez na střechu uvidim na bohdalec, na žižkov...a vlastně do širýho okolí....jak to vlastně celý má fungovat...?