Co si domluvit na příští týden nějaký sraz? Některé věci by se tak mohly domluvit rychleji. Navrhuji celkem pohodovou hospůdku U kašpárka ve Stašnicích, 5min chůze od stanice Metra Strašnická. Třeba ve čtvrtek kolem 19:00. Co vy na to?
Někdo by měl s sebou vzít mapu Prahy
Jako program bych viděl seznámení se, vytyčení páteře sítě, číslování sítí, diskusi kolem LDAP + BGP; kdo může co zařídit, kdo čemu rozumí, výměna názorů, pivko atd.
U kašpárků je to v pohodě, česká hospůdka v irském/anglickém stylu, pivko Gambrinus (23), Plzeň (25), Guinness, jídlo atd. Hodím tam dneska rezervačku tak pro 8 lidí, čtvrtek 16.5., 19:00 na jméno czfree.net
Pohodička, ideální prostředí, budu se těšit. Zpracuji do té doby všechny potencionální body co jsou ve fóru, budeme aspoň vědět co máme a co nemáme . Už jsem kontaktoval Clocka ohledně hromadné výroby Ronja pojítek, myslím že to je ten správný nástroj na tvorbu páteřní sítě (mikrovlny mají též svou úlohu, ovšem financují se o mnoho hůře - dejme tomu 20k za spoj versus 5k za spoj s Ronjou). No, začíná se to zajímavě rozjíždět
Jestli muzu tak bych taky rad prisel na sraz do hospody, tudiz jestli muzete tak jeste napiste presnou adresu, diky. Do CZFREE bych moh prispet castecne svejma znalostma (sem zadarmo studujici student CCNA 3semestru ze 4 (cisco certified network administrator)) + chodim do tretaku na SPSST PANSKA (Stredni prumyslova skola sdelovaci techniky)... WE WORK FOR BANDWIDTH ;-)
Petr Ludera> Zrovna jsem chtěl dát odkaz na mapku, protože jsem ani nevěděl, že hospůdka U kašpárka má www stránky, dík
Myslím, že odborníci se rozhodně neztratí. Já dám rezervačku tak pro osm lidí a spíš dolů, je tam větší klid - nahoře na baru je to sice lepší, ale dole to bude pro naše setkání vhodnější.
Mam pro Vas vsecky nabidku - CDcko s materialama o sitarine od CISCO systems (konkretne kuriculum pro CNA) sou tam podrobne rozpitvane zaklady sitariny a to sice OSI model, TCP/IP, konfigurace CISCO routeru, WAN technologie... docela zajimavy cteni, kdo mate zajem piste na ludera@atlas.cz CD je za cenu media pripadne jednoho pivsona v restauraci u Kasparka. Predani pak na srazu. Zatim se mejte a ahoj!
vazeni, kdo vezme do hospody velkou mapu mesta? pripinacky jsou nesmysl, hospodsky by nas vyrazil, kdyby jsme pichali do stolu. chtelo by to neco maleho, ale barevneho. napr. panacky z clovece nezlob se.
pokud mame vymyslet kudy povede backbone, bez mapy to nepujde. mela by byt dost velka, neznam meritka, ale minimalne metr ctverecni.
Delam team, ktery ma postavit min 100Mbit/s opto pojitko s laserem pripojitelne do Linux/BSD masiny zkrz IDE port (az 1Gbit/s).
Zatim jsme v tom dva. Mam laborku, nejake pristroje, pocitace, nejake znalosti, nejake kamarady na FELu a Matfyzu ... jedine, co mi chybi jsou lidi a cas.
Idea je, postavit pater s malymi vzdalenostmi (cca stovky metru) mezi routery, ktera byde mit vzhles site (grafu s vysokou cyklicnosti) a ne stromu. Znam lidi, kteri tusi, jak udelat routovani, tak aby fungovalo. Pro obsluhu by mely stacit stroje s ultra ata 33 (prvni pentia), 100MB disky (mozno i do flash eprom, aby to nehlucelo) a cca 16-24 MB RAM. Akorat do kazdeho toho stroje strcit sitovku a point-point pripojit nejaky velky stroj s libovolnym operacnim systemem.
Navrhuji jit hned od zacatku s pridelovanim IP na IPv6 - je tam volny IP prostor a nebude to desnej mbordel s hromadou maskarad.
Yokotashi