Vašku ještě jednou, požádal jsem koordinátora CZF s IP adresami o přidělení rozsahu pro Klánovice. Takže uvidíme, buď to pošle na mne nebo Tebe!!
VladaV
1) HW router v rezimu WDS, uvnitr je jen jeden chipset, na nej sou pripojeny dve anteny, jedna pro AP jedna pro smer, bohuzel v momente, kdy preroste traffic na tom smeru, tak se AP zpomaluje (funguje to jako prepinac, bud vysila na vsesmeru nebo na smeru, nikdy ne na obou zaroven)
2) HW router, ktery ma v sobe dva chipsety, dve anteny, ano tohle je vhodne reseni, bohuzel takovato zarizeni patri do trosku nevhodne cenove relace. A hlavne uz mame nejake zarizeni, takze je pro nas vhodne dokupovat po malych castech nez kupovat komplexni reseni.
2VladaV: V tomto pripade bude blokovka dost jednoducha, dobre vytvorim ji a zverejnim to.
Ohledne IP rozsahu je to super pokud nam nejaky prideli a bude to uz oficielni.
Ohledne DHCP, me je to celkem jedno, at bude ci nebude DHCP, tak stejne bude muset majitel AP pridelovat prava uzivatelum dle MAC. Aspon v pripade HW reseni. SW AP tady asi nikdo krome me mit nebude, tak je to asi jedno. Takze tim by se usetrilo na strane klienta, ze by nemusel nic nastavovat, zatim to tedy nechame, prejit na DHCP neni vubec problem.
To: Pepr
máš samo pravdu, pevné připojení je vždy lepší než vzduchem!!
Ale...i když vzduchem to má úskalí, najdi mi nějaké připojení pevné, které Ti dá 1Mb bez omezení dat za cca. 1500,-!?!
Za tu cenu bych byl ochoten vyměnit i nepohodu s výpadky... uvidíme co na to ostatní...jako vždy je vše o penězích....
CZF s tím nemá v podstatě nic společného, protože není ISP a spíše by mne zajímal přístup do jejich ftp serverů!
Jinak připojení k czf přes Zápy se odkládá, protože mají strach z rušení..celkem to chápu...do spuštění 5GHz máme v tomto směru smůlu. Uvidíme jak s MMARTem a czf Říčany.
To: CAPY
Vašku o weekendu, pokud bude počasí, zkusíme dát anténu na PETR211 a uvidíme...snad již dostaneš ten AP!
zatím vše, gOOfy12 je připojen a chodí!
s pozdravem VladaV
Pokud to budete o vikendu zkouset, rad bych vyzkousel i pripojeni k sobe, zatim z Klanovic nic nechytim, ale snad je to jenom tim, ze mym smerem nikdo nevysila...
To: Feyd
pokud vyjde počasí, budeme zkoušet propoj mezi AP 211 a AP Klanet (dle monitoru). To? vše. Obě naše AP mají všesměrovky a není zatím žádný důvod, proč expandovat do Šestajovic, pokud nemáme sí? u nás. v Šestajovicích je AP od různých ISP dost, což je dáno i malým zalesněním. Takže je to zatím na Tobě, jestli najdeš někoho, kdo "vidí" na nás i na Tebe a bude mít také zájem o propojení s námi. Lepší zprávu zatím pro Tebe nemám.
VladaV
Slo mi ted predevsim o promereni signalu, jestli je to uplne nepruchozi, nebo aspon neco proleze. Smerovky mam, to neni problem. Vyhledove bych se ale chtel s vama propojit, jakej by mohl bejt lepsi duvod k "expanzi" do Sestajovic?
VladaV: Petr211 ma tu antenu uz u sebe nainstalovanou ale nemam od nej odezvu jak se na tebe propalil ci ne... to AP k nemu bych mel mit teoreticky zitra, ten clovek se mi prej ozve, tak jen cekam az zazvoni telefon...
Feyd: nejsme proti propoje do Sestajovic jen je zbytecne delat ted spoj do Sestajovic, kdyz ho jeste nemame v KLanovicich )))
To CAPY ok, já se tam pokusím dát anténu v sobotu nebo v neděli!
To FEYD aby jsi mne špatně nepochopil, my nejdříve musíme udělat sí? tady , aby se vůbec bylo k čemu připojit!! Jinak samo není s Tvým připojením žádný problém - jen technický!
Dne jedu mimo, vrátím se v pátek.
s pozdravem VladaV
No tak snad to ted pude. Tak, tu antenu mam zatim jen umistenou na antenim stozaru ale nevede k ni kabel. Bude s tim jeste docela opruz. Ten kabel od vsesmerky ja zatmelenej do baraku, tak to se musi nak odstranit, protahnout tam sitovej kabel a vyrobenou 2/3linku k napajeni apecek. Pak musime vyresit jak a kam umistit ty apecka na strechu. Dalsi vec je ta nase konektivita s Capym. Ja ho nemuzu pingovat a on jak sem cet me taky ne. je to dost divny, ja s patrikem nemame zadnej vestli problem s propojenim. Ja ted nemam kredit tak nemuzu volat/psat a jedina komunikace s vama je pres tohle forum do keryho nemuzu prispivat. bude to zazrak jestli se tohle odesle. . zatim se mejte
Petr211: ja mam u sebe bud problem s HW nebo je jeste jedna varianta, nejaky strelec se totiz objevil na nasem SSID a kanale 1, ma naprosto nesmyslnou IP adresu a prazi to zajimavym zpusobem a ze vsech okolnich wifi slysim jen jeho ;(((
o vikendu ti zavolam a dame to nejak dohromady, kazdopadne to AP jeste nemam, ty lidi sou tam trosku neschopny se ozvat ;(