to Danny: Proc sakra porad prudis? V CZF ti nikdo nic negarantuje, nefunguje to treba protoze jsou vsichni v hospode.
Stale nechapu tvoji snahu na kazdeho a pri kazde prilezitosti kydat h***a.
to Belgarat: Stacilo by rozjet Nagios a posilat clenum notify. Ale nepredpokladam, ze se tim da neco vynutit. Budeme sit, ktera neni z nejakeho duvodu pripojena docasne k CZF, nebo ma chyby v routovani odpojovat? Budeme filtrovat jeji prefixy?
2Belgarat: Na NFX uz Nagios funguje, slo by jej pouzit? Jake testy myslis provadet?
Pruzeni via email, i via mezicloudy - souhlas.
Odpojovani a filtrovani uz se mi nezda, jen v pripade ze by to melo ohrozit stabilitu okolnich cloudu nebo cele site (treba nejake blackhole routy). A az po odhlasovani pres mezicloudy.
Chapu snahu o co nejvetsi prostupnost a funkcnost site, ale mame podle meho nazoru jen malo bice a vubec zadny cukr
2Danny ad prispevek 1696:
Vidim ze strasne rad rozvadis a rozebiras prispevky snad kazdeho, trosku mi to pripada ze jsi nejchytrejsi na svete, ale asi zas nejses, protoze jsi evidentne nepochopil nebo nechtel pochopit jak to bylo mysleno :-)
1. Par vcelicek to rozhodne neni, sdruzeni Jablonka ma clenu docela dost.
2. Resi se pouze infrastruktura nakoupena a spravovana Jablonkou a lidi co se na ni primo pripojuji. Tranzit CZF je svobodny, ostatni at si to resi jak chteji (pokud se staraji o tak velkou sit, tak to jiste potrebujou resit).
3. Je jedno kolik jich je, kdyz se stanovuji pravidla, musi platit pro vsechny. Dle oficialnich seznamu nekteri prispivaji primo, treba darovanim HW na stavbu nebo stavbou samotnou, od tech je trosku nefer jeste neco dalsiho vybirat, ne?
4. Proti tomu ja neco mam, nelze vsem merit jinym metrem, kdyz prispivat, tak vsichni. Nic nekorektniho na tom nevidim, naklady spojene s udrzbou tak velke site proste vznikly az casem, driv to nebylo potreba a bylo to utahnutelne jednotlivcema.
2Majklovec ad prispevek 1699:
Jo, Nagios jsme meli v Seznamu a dal se i slusne upravovat k obrazu svemu, to neni spatnej napad !!! Mas na to?
2Danny ad prispevek 1701:
Ani se mu nedivim, procetl jsem par tvych prispevku, a neuveritelne prudis do veci, ktere jakz takz funguji, proste jen pro to, ze nejsou dokonale. Klasickej prudic. Dej si bacha, abys ve stari nebyl takovej ten dedek, kterej nad teenagerama lamentuje holi :-DDD To je docela skoda u cloveka, kterej takhle rozumi vecem, na kterejch spolupracuje. Nauc se trosku jednat s lidma jako ze jsou to lidi, a ne vsichni blbci a ty pan chytrej, pomuze to, ver mi.
2Simandl ad prispevek 1705:
Gratuluju k ziskani Connected.czf (v podpisu) !!!
2Danny
Vidim ze uz chapesh jak to bylo mysleno, ted uz se lisime nazorem jen v detailech.
1. Nevim kolik tech lidi je, zatim se myslim ozvali 2 nebo 3. Kdyz to vyresime ted, tak az se ozvou dalsi, budeme uz pro ne mit reseni, to se mi zda vhodne :-)
2. Jiny zpusob bude jeste vic nekorektni, proste se zjistilo, ze to stoji uz moc penez a tim padem se bude platit. A vsichni, ne jen novi clenove. Proc by meli novi clenove platit i za necleny, kteri tvori naklady? To je velmi nefer, vic nefer, nez zmenit pravidla uprostred hry, kdyz uz se stejne zmenila cela hra...
3. Ano, realita je vzdy trosku mimo idealni situaci, musime se snazit to priblizit k sobe co nejvic.
P.S. My dva si asi budeme rozumet, vidim v tom konstruktivni diskusi.
Byl jsi pochopen, ale pravidlo nejdriv oriznout, a pak to s dotycným nediskutovat je bohužel tvoje. Staré ovecky, tě leckdy nechápou.
Hm, tady nemužeš moderovat. Ovce - Asistent
P.S. Kdo jsi, že jsem ovce?