Navrhoval bych nejake setkani, nejlepe v blizke dobe. Moje situace je takova, ze provozuju monetalne 2 AP. Jedno je v Rozdelove na vezaku (ten posledni, co je nejblize ke kostelu). Tam je sektorova antena 180st. horizontalni polarizace. Druhy je na Cikance (kdyz se jede ze svermova nahoru, tak tam). V Rozdelove to jede na kanalu 4, zatim je jmeno AP zrouter.localdomain, druhy AP u Svermova jede na kanalu 8, polarizace horizontalni, jmeno je AP-merlin. Muzete otestovat spojeni na obe AP, pokud ma zajem se nekdo k nim pripojit, at da vedet. Potreboval bych nejak vyresit moznost pripojeni k netu.
Muzu pridat dalsi kartu a antenu do Rozdelova na nekoho, kdo uz ma nejakou konektivitu a podilet se na pausalu. Jsme tu zatim 4 zajemci, kteri jsou uz pripojeni. Pokud by se nikdo nenasel, bylo byla by moznost treba od Contactelu, ale bylo by nutne se nejak podilet na zakoupeni breezenetu, na kterem tu Contactel jede. Dalsi moznost je Peret, ale tam bych to radeji nedelal, ale to by slo pripojit kabelem, protoze jejich technologie je na stejnem miste v Rozdelove.
- vzhledem k ohlasum, ktere jsem obdrzel posunuji zacatek "srazu" na 19:00 a dale bych si dovolil navrhnout program (uvitam namety na doplneni, vylepseni ...)
- pokusim se u kazdeho bodu uvest nekoho, kdo by k tomu mohl neco rici, timto prosim dotycne, aby si neco pripravili
1) soucasny stav, co je potreba pro zprovozneni node (AP) -> zelezo, povoleni, soft etc. (mrx111, Mila, Stano)
2) forma zamyslene site (struktura, pater, GW do internetu, spoj na Bustehrad, Prahu? ...) (mrx111 ...)
3) v podstate podbod 2 - pripojeni do interenetu - vyhodnoceni nabidek ISP, diskuze nad sirkou pasma, zpusobem placeni (vybirani poplatku, smlouva s 1 clovekem nebo se vsema etc.) (prihlaste se nekdo )
4) NGO ano/ne if ne nejaky organ, ktery bude "dohlizet" na provoz site, if ano - kdo bude ten blazen, ktery do toho pude
(treba bychom se mohli nechat zastresit fungujici organizaci jako je Labyrint )
5) kladensky web - esli je vubec potreba (mapa s popisem nodes, fotky vyhledu etc.) (Jenik, Alnagon)
6) ostatni - spolecny nakup zeleza etc. (Mila - viz kabel )
pozn. patek 13. mam volno, mam k dispozici dalekohled, digitalni fotak (sice jen 1,3 Mpixel, ale aspon neco) - pokud bude zajem a budete mit pristup (a bude na to pocasi ) muzem s mapou proverit viditelnosti z jednotlivych uvazovanych nodes a fotky dat treba na uvazovany webik
Přijde mi, že nejvýhodněji by mohl přijít bezdrát - konkrétně od TELE2 - ale na Kladně na něj nejni připojení......ostatní nabídky z Kladna (Peret apod.) mi přijdou nehorázně drahé.......